Zona Baixes Emissions | S'amplia la moratòria per a camions fins al juliol de 2021

L'AMB, els cinc ajuntaments metropolitans que integren la Zona de Baixes Emissions Rondes Barcelona (ZBE) i la Generalitat han acordat un nou calendari i full de ruta per reactivar i seguir desplegant la ZBE, després de l'estat d'alarma per la COVID-19.
Segons informa l'AMB en una nota de premsa, el règim sancionador, ajornat per la COVID-19, entrarà en vigor per a motos i cotxes sense distintiu ambiental de la DGT el 15 de setembre de 2020.
Per a les furgonetes, camions i autocars sense etiqueta ambiental s'amplia la moratòria. Les furgonetes tindran 3 mesos més, fins a l'abril de 2021; els camions i autocars petits 6 mesos més, fins al juliol de 2021, i els autobusos i autocars 12 mesos més, fins a l'1 de gener de 2022.
En el cas dels camions i autocars la moratòria serà prorrogable durant un termini de temps proporcional si no es donen les condicions legals i tècniques adequades per a la implementació dels filtres per poder homologar els vehicles per a l'obtenció del distintiu ambiental de la DGT. Això és així perquè la DGT ha aprovat un canvi normatiu només per a camions i autocars on aquests vehicles sense distintiu ambiental podran instal·lar filtres per reduir els nivells d'emissions dels motors i d'aquesta manera aconseguir l'etiqueta ambiental.
Podeu consultar més detalls aquí