Territori impulsa un Pla de reactivació econòmica del transport de mercaderies i la logística

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha anunciat un Pla de reactivació econòmica del sector amb mesures per afrontar el repte de la modernització, la descarbonització, la digitalització i l'adaptació del model associatiu als nous temps.

Aquest pla s'estructura en 8 àmbits i proposa fins a 26 accions. Durant aquest 2020 preveu una aportació de 3,5 MEUR i de prop de 7.300.000 entre el 2020 i el 2021.

Algunes de les mesures destacades són:
 

• l'elaboració d'un manual de bones pràctiques en les relacions comercials i compromisos amb els carregadors a Catalunya, així com  l'establiment de mesures que evitin l'intrusisme.

• per reforçar l'associacionisme preveu mesures com una línia de subvenció per al foment, la modernització i la cohesió del sector; la convocatòria de la Mesa Sectorial del Transport i la creació d'un protocol de gestió i informació de les emergències.

• un Pla de descarbonització de la flota de transport de mercaderies, que inclourà una línia d'ajuts i finançament per l'impuls de la descarbonització de les flotes.

• elaborar un diagnòstic i un pla d'acció d'ordenació del transport per carretera.

• una línia d'ajuts per la inversió en tecnologia informàtica i en formació.

Pel que fa als professionals hi ha mesures específiques:
 

• es proposa un acord per la utilització preferent dels serveis d’ITV, el reforç organitzatiu de les Juntes Arbitrals i un Pla de posada en funcionament de les àrees d’estacionament i servei de Barcelona, Girona i Port de Barcelona, així com noves zones de descans.

• i en l’àmbit de la formació, el pla vol establir un nou sistema així com l’activació d’un cicle formatiu de grau mig per a conductors. La formació també comptaria amb una partida que inclou un programa de subvencions per a les associacions professionals i d’altres entitats per activitats formatives.

 

Per ampliar la informació, cliqueu aquí