Salvaguardar les nostres vides i els nostres mitjans de vida: l'imperatiu del nostre temps!

Benvolguts socis i sòcies,

Esperem que estigueu bé de salut vosaltres i les vostres famílies. Ara, aquest és el principal repte, com també ho és salvaguardar les empreses i els llocs de treball. Per això, des de la Comissió de Comerç i la Cecot hem estat al vostre costat des del primer moment que es va propagar la pandèmia de la COVID-19 i es va declarar l’estat d’emergència. Perquè en moments com aquests és quan més hem de mostrar als associats el nostre valor, la nostra utilitat.

En aquest mes ens hem caracteritzat per defensar activament polítiques laborals, fiscals i econòmiques que garanteixin la supervivència de les empreses com a garantia per tornar a la normalitat al més aviat possible. Perquè ara, les qüestions a curt termini de la gestió de la liquiditat i la solvència empresarial són clarament primordials.

Per això,

  • hem reclamat la suspensió impositiva i recuperació obligacions fiscal progressiva;
  • hem reclamat recursos per a la seguretat laboral dels treballadors i que es doti de seguretat jurídica als empresaris;
  • hem reclamat mesures per recuperar el consum i incentivar la demanda;
  • hem pressionat al SEPE perquè tramités tots els expedients dels ERTO més enllà del termini que tenien establerts;
  • hem reclamat a les diferents administracions que agilitzin el pagament als seus proveïdors,
  • vetllem perquè la banca faci una gestió correcta dels crèdits ICO i denunciarem públicament qualsevol arbitrarietat o mal ús que se’n pugui fer.

A més, us volem mostrar algunes dades de l’esforç que hem fet aquests dies per estar amb vosaltres, informant-vos i acompanyant-vos en tot moment:

Un mes després de l’inici de l’estat d’alarma hem atès més de 3.000 trucades telefòniques, hem resolt més de 2.500 consultes, de les qual 1.250 estaven relacionades amb els ERTO. I us hem informat de totes les novetats legislatives i temes d’interès per a les empreses a través de 450 circulars.

Però, la nostra tasca no ha acabat aquí. Conscients dels problemes derivats de la necessitat de continuar amb l’activitat i garantir la protecció del nostre personal, estem cercant proveïdors d’EPI. De moment tenim un acord amb Hartmann que ens subministrarà un milió de mascaretes a partir del 27 d’abril i de les quals ja s’ha exhaurit l’estoc previst.

I seguim! Perquè la nostra missió és defensar el teixit empresarial. Ara, més que mai, la capacitat de recuperació és una necessitat vital. I, per poder fer-ho, us necessitem a vosaltres. Perquè la Cecot i la seva Comissió de Comerç són un projecte col·lectiu i tothom és necessari.

Cristina Escudé i Ferrusola                                                                                                                                 Antoni Abad i Pous 
Presidenta de Cecot Comerç                                                                                                                              President de la Cecot