Resum de la trobada amb l’Alcalde de Terrassa, Jordi Ballart amb motiu dels tancaments dels centres d’estètica

Us informem que s’ha mantingut una trobada entre l’Alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, i representants del Gremi de Professionals de la Imatge de Catalunya. Durant la reunió, a banda d’agrair-li la petició que ha fet recentment a la vicepresidència de la Generalitat, sol·licitant l’apertura dels centres d’estètica, afectats recentment per les mesures de restricció per contenir els contagis de la COVID-19, s’han abordat altres mesures per donar suport al nostre sector.

Entre les mesures ens han ofert la possibilitat d’incorporar els establiments del sector al web botiguesobertes.terrassa.cat. Us animem als agremiats a que hi accediu i doneu d’alta els vostres establiments, per tal que la ciutadania tingui coneixement dels salons de perruqueria, centres d’estètica, així com qualsevol altra activitat relacionada amb la imatge personal que opereu a Terrassa.

També s’han compromès a prendre mesures immediates de suport i dinamització dels establiments d’estètica i imatge de la ciutat.

Durant la reunió s’ha posat en valor el gran esforç que ha fet el sector en els darrers mesos per adaptar-se a les exigències de seguretat requerides per contenir la pandèmia i s’ha reforçat el discurs que les activitats de cura de la imatge personal són activitats segures, tal i com venim reivindicant des de que s’han pres les mesures de tancament del sector.

A la reunió també s’ha exposat la intenció de l’equip de Govern de presentar una proposta de resolució al Ple Municipal d’aquest mes d’octubre per demanar a l’Estat que rebaixi l’IVA d’aquesta activitat del 21 al 10%. A més, també es preveu presentar aquestes mesures de suport i dinamització al Consell d’Alcaldies del Consell Comarcal del Vallès Occidental, que se celebra aquesta setmana.

D’altra banda, també s’estudiarà una rebaixa en la taxa de residus per aquests establiments de cara al 2021, en funció del temps que hagin de romandre tancats i es donarà suport al sector en la negociació dels lloguers dels locals, en els casos que sigui possible.

A la reunió han participat representants del sector de l’estètica del Gremi, Joe Olmo del Centre de Benestar i Bellesa SerJove, i Marta Oliart, del Centre d’Estètica Marta Oliart, així com Núria Amela, en representació de Cecot i Rosa Perdices, del Gremi d’Estètica de Catalunya, que s’ha connectat a la reunió de forma telemàtica.

Per a més informació, no dubteu a posar-vos en contacte amb la secretaria del Gremi, al telèfon 937361102 o bé al c/e gpic@cecot.org