Resposta Mundial a la crisi del Coronavirus: 7.400 milions d’euros en donacions per l’accés universal a la vacuna

La Comissió Europea (CE) ha aconseguit recaptar 7.400 milions d'euros (aprox. 8.000 milions de dòlars) de donants de tot el món durant la iniciativa "Resposta Mundial a la crisi del coronavirus" per destinar-ho a les vacunes, teràpies, diagnòstics i l'enfortiment dels sistemes de salut relacionats amb la COVID-19.

Per mobilitzar fons en suport a aquesta iniciativa, la UE i els seus socis van organitzar el 4 de maig la "marató de donants" amb l'objectiu d'aconseguir la xifra marcada com a objectiu inicial de 7.500 milions d'euros. L'esdeveniment va ser convocat conjuntament per la UE, Canadà, França, Alemanya, Itàlia (que exercirà la pròxima presidència del G20), el Japó, el Regne d'Aràbia Saudita (presidència actual del G20), Noruega, Espanya i el Regne Unit.

La iniciativa neix per donar resposta a la crida realitzada per l'Organització Mundial de la Salut (OMS) i que integra tres associacions centrades en detectar, tractar i prevenir.

La CE s'ha compromès a aportar 1.000 milions d'euros en subvencions i 400 milions d'euros en garanties de préstes a través de la priorització d'Horitzó 2020 (1.000 milions d'euros), RescEU (80 milions d'euros), l'Instrument d'Ajuda d'Emergència de la UE en favor del sector sanitari (150 milions d'euros) i instruments externs (170 milions d'euros).

Descarregueu el document complert elaborat per Foment del Treball aquí.