Reducció de la taxa de residus per al 2020

Tal i com ha avançat l’Ajuntament de Terrassa a través dels seus canals de comunicació, s’ha aplicat una reducció de la taxa de residus tenint en compte el període de tancament obligat per l’estat d’alarma i posteriors disposicions limitatives.

L’Ajuntament ha limitat les activitats d’acord amb els epígrafs en que estan classificades i s’han relacionat amb les successives disposicions normatives, establint quines han hagut de tancar i per quin període. Podeu consultar-los en aquest enllaç.

Un cop obtingut el barem de les activitats que han hagut de tancar en cada període, s’ha establert uns coeficients a aplicar en funció dels mesos de tancament. L’Ajuntament ha calculat els coeficients a partir de l’afectació directa de l’estat d’alarma, analitzant les activitats que van haver de tancar i per quin període de temps. Com a referència a cada més de tancament se li ha aplicat un 0,1 (10%) de bonificació. Us els detallem a continuació:

 

 Amb caràcter general, no s’ha establert cap reducció al comerç alimentari, ja que l'Ajuntament considera que els establiments van poder tenir obert durant l’estat d’alarma, tot i que en alguns casos tinguin zones de degustació que han hagut de tancar.

Al comerç minorista i serveis a les persones se li ha aplicat el 0,3. A hostaleria i restauració el 0,4. Al sector educatiu un 0,5 i a l’oci nocturn un 0,75, entre d’altres.

Si esteu enquadrats en aquests sectors, o bé heu hagut d’interrompre la vostra activitat pel tancament obligat de l’estat de l’alarma, i no s’ha aplicat la reducció de la taxa de residus d’ofici, contacteu-nos per orientar-vos en els mecanismes per sol·licitar la rectificació.

 
Per ampliar informació sobre aquest tema o qualsevol dubte estem a la vostra disposició.

Assessorament Financer i Fiscal | Enric Rius i Xavier López | financer@cecot.org | fiscal@cecot.org