Novetats en les restriccions a la mobilitat i altres normatives d'interès per al sector

Us resumim diferents canvis en restriccions a la mobilitat en l'àmbit europeu i també a l'Estat Espanyol. A més, us informem de dues novetats en normativa d'interès per al sector.  

RESTRICCIONS A LA MOBILITAT INTERNACIONAL

ALEMANYA: Els xofers també hauran de fer quarantena si estan més de 72 hores al país
A partir el 8 de novembre, Alemanya aplicarà més mesures per frenar els  contagis per Coronavirus al seu territori. Els conductors de transport de mercaderies que es desplacin a Alemanya hauran de fer quarantena de 10 dies si compleixen aquest dos supòsits:

  1. Venen d'una zona de Risc. Podeu consultar els països que es consideren zona de risc actualment aquí.
  2. I estaran més de 72 hores a Alemanya.

Per ampliar la informació, cliqueu aquí.

ITÀLIA: S'aixequen les restriccions a la circulació per a vehicles de més de 7.5 tones d'aquest mes de novembre
El Govern italià ha aixecat les restriccions a la mobilitat per als vehicles de més de 7.5 tones, que estaven previstes els dies 8, 15 i 22 de novembre, entre les 9:00h  les 22:00h . 

Podeu consultar la informació a la web del Gremi clicant aquí
 
RESTRICCIONS A LA MOBILITAT A L'ESTAT ESPANYOL

COMUNITAT VALENCIANA: el tancament perimetral s'amplia fins al 14 de novembre i bars i restaurants tanquen a les 00.00h (només poden acceptar clients fins a les 23:00h), quan comencen les restriccions a la mobilitat.

MURCIA: s'ha decretat el tancament de bars i restaurants a partir del dissabte 7 de novembre i fins al 21 de novembre. Les restriccions a a mobilitat s'apliquen entre les 23:00h i les 06:00h.

ANDALUSIA: les restriccions a la mobilitat nocturna s'apliquen entre les 22:00 i les 07:00h i s'amplia fins el 23 de novembre el tancament perimetral d'Andalusia. A més, el 8 de novembre, la Junta d'Andalusia també va anunciar que a partir del mitjanit d'avui dilluns entraran en vigor noves mesures, com el tancament de tots els municipis andalusos i el tancament de tota activitat no essencial a partir de les 18h. En el cas de Granada, el tancament serà total.

ARAGÓ: les restriccions a la mobilitat entre les 23:00 i les 06:00h s'han prologat fins el 30 de novembre. El Govern ha establert el nivell 3 d'alerta, que implica que la restauració i hoteleria de les àrees de servei tenen un aforament limitat al 50% i d'ús exclusiu per a transportistes i treballadores. Els bars, restaurant i comerços no essencials hauran de tancar a les 22:00h.

LA RIOJA: a les zones de Logronyo i Arnedo els bars i restaurants només poden servir menjar a domicili. La resta de la Comunitat Autònoma tanquen a les 22:00h. Les restriccions a la mobilitat són des de les 22:00 fins les 05:00h.

CASTELLA I LLEÓ: restriccions a la mobilitat de les 22:00h fins a les 06:00h. Els bars i restauants només poden oferir menjar per emportar. El Govern permet que obrin els serveis de restauració als centres de càrrega i descàrrega i de subministrament de combustible per atendre als professionals del transport.

CASTELLA LA MANXA: les restriccions a la mobilitat son de les 00:00h fins a les 06:00h i l'aforament a bars i restaurants es del 50% del que ja tenien abans perquè s'ha decretat el nivell 2 d'alerta.

MADRID: tancament perimetrals des del divendres 6 de novembre i fins al dimarts 10 de novembre pel pont de L'Almudena. Les restriccions a la mobilitat es mantenen de 00:00 a 06:00h.

EUSKADI: El Govern ha decretat el tancament de  la restauració des del 7 de novembre, però es permet que obrin a les benzineres i els hotels. Les restriccions a la mobilitat ara son de 22:00 a 06:00h.

ASTÚRIES: la restauració està tancada, però el Govern ha publicat al diari oficial d'Astúries una resolució que preveu una exempció en els serveis de restauració a les àrees de servei, que es consideren essencials per als treballadors del transport.

EXTREMADURA: les restriccions a la mobilitat s'han establert entre les 00:00 i les 06:00h.

CANTABRIA: fins al 18 de novembre estan prohibits els desplaçaments entre municipis i només es pot consumir a les terrasses de bars i restaurants. Les restriccions a la mobilitat son de 00:00 a 06:00h.

GALICIA: la Xunta de Galícia aplica restriccions  a la mobilitat a 60 concellos i en aquests només es podrà servir menjar a domicili i per emportar. També manté tancament perimetral de les ciutats més grans. La restricció de mobilitat és de 23:00h a les 06:00h.

ILLES BALEARS: hi ha restricció de mobilitat de les 23:00h a les 06:00h

ILLES CANÀRIES: no hi ha restriccions a la mobilitat de moment

CEUTA: S'ha restringit les entrades i sortides de la ciutat autònoma i les restriccions nocturnes a la mobilitat s'apliquen de les 23:00 a les 06:00h.

MELILLA: es manté el tancaments de bars i restaurants. Les restriccions a la mobilitat estan fixades entre les  22:00 i les 06:00h.

Podeu consultar la informació a la nostra web en aquest enllaç.

MODIFICACIONS EN LA NORMATIVA A L'ESTAT ESPANYOL

El Govern prorrogarà de nou el límit de facturació anual al règim de mòduls el 2021

El Govern de l'Estat espanyol prorrogarà, una vegada més, el límit de facturació anual per als transportistes autònoms en règim de mòduls el 2021, segons es contempla als Pressupostos Generals que ha presentat recentment.

Així, si s'aproven els Pressupostos Generals de l'Estat, el límit anual de facturació en règim de mòduls es mantindrà als 125.000 euros, com aquest any.

Més informació aquí.

Modificació al Reglament de la Llei d'Ordenació del Transport Terrestre.

El Butlletí Oficial de l'Estat, BOE, ha publicat, amb data 6 de novembre, la sentència del 28 de setembre de la Sala Tercera del Tribunal Suprem que estima el recurs 1/317/2019 interposat per la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència contra l'article 2, apartat 22, del Reial Decret 70/2019, de 15 de febrer, pel que es modifica el Reglament de la Llei d'Ordenació del Transport Terrestre.

Amb aquesta sentència el Tribunal Suprem anul·la l'article del ROTT que estableix el requisit d'antiguitat màxima del vehicle.

Podeu consultar la informació que us vam fer arribar quan el Tribunal Suprem va anul·lar aquest article aquí.