Noves mesures que entraran en vigor dilluns 15 de març

A partir del dilluns 15 de març, el Govern permetrà que les persones que integren una bombolla de convivència es desplacin a una comarca diferent de la d’on resideixen habitualment. Aquesta és una de les principals novetats aprovades pel PROCICAT. Us adjuntem la Resolució publicada el 13 de març el DOGC.

A continuació us detallem les noves mesures per àmbits:

Comerç

• L'obertura de comerços de venda al detall, podran fer-ho els que no superin els 800 metres quadrats i amb un 30% d’aforament.

• Els més grans de 800 metres quadrats podran obrir si acoten l’espai d’obertura al públic a aquesta superfície i redueixen l’aforament al 30%.

• Si respecten les mateixes indicacions esmentades en els punts anteriors, es permetrà obrir els comerços dels centres, galeries i recintes comercials, on es limita al 30% les zones comunes i de pas, i on es restringeix l’accés i l’ús de les zones recreatives, com ara zones infantils, ludoteques o àrees de descans.

•Roman suspesa l’obertura al públic dels locals i establiments de restauració integrats en centres, galeries o recintes comercials.

Competicions esportives i amb les activitats relacionades amb el joc

• Ja es permetran les competicions per als menors de 16 anys; a més, a excepció de les d’àmbit estatal i internacional (de futbol i bàsquet) de caràcter professional, la resta de competicions permeses es podran desenvolupar amb públic, limitant l’aforament al 50% en instal·lacions i equipaments a l’aire lliure i al 30% en tancats.

• Joc, salons, casinos i sales de bingo podran obrir al 30% i un màxim de 100 persones. Si, a més, compleixen amb determinades condicions de ventilació i qualitat de l'aire reforçades i garanteixin mesures de control d'aglomeracions, podran obrir, respectant el límit de l'aforament al 30%, fins a un màxim de 250 persones.

Activitats culturals

• Als locals i els espais en què es desenvolupen activitats culturals d’arts escèniques i musicals, com ara teatres, cinemes i auditoris, es podran fer altres activitats extraordinàries, com gales, cerimònies d’entrega de premis i festivals.

• Es podran reprendre les activitats de cultura popular i tradicional, tant a l’aire lliure en un espai perimetrat i estàtic, com en espais tancats, amb subjecció a requisits d’aforament segons les condicions de ventilació i de control d’accessos i mobilitat de l’activitat. En tots cas, els assistents hauran d’estar asseguts.

• L’activitat dels mercats no sedentaris i les fires de mercat resta condicionada a una reducció al 30% de la capacitat d’aforament.

El toc de queda, continuarà com fins ara, des de les 22 h fins a les 6 h

Tant les mesures vigents com les novetats aprovades tindran una vigència de 14 dies, fins al 29 de març, i seran revisables segons l’evolució de la pandèmia.

 

Per a més informació, cliqueu aquí