Nou paquet d’ajuts adreçat als centres d'estètica

El Departament d’Empresa i Coneixement ha publicat avui les bases dels nous ajuts per a establiments comercials i de serveis afectats per tancamentarran les darreres mesures sanitàries per fer front a la pandèmia de la Covid-19.
Aquesta línia s’afegeix a la primera convocatòria d’ajuts, que el Departament va tancar ahir dijous. La convocatòria per sol·licitar aquests ajuts s'obrirà en els propers dies.

L’objectiu d’aquestes subvencions és ajudar les empreses i contribuir al manteniment dels negocis davant la disminució dràstica de facturació ocasionada pel tancament decretat.

Els beneficiaris, entre altres col·lectius,  són autònoms, microempreses i pimes que siguin titulars d’un centre d’estètica i bellesa que han estat obligats al tancament.

La subvenció consistirà en un pagament únic de 1.500 euros.

Tal i com es va fer en la primera línia d’ajuts de 40 milions d’euros per a activitats de restauració i estètica, el Departament d’Empresa i Coneixement ha activat tots els mecanismes al seu abast per agilitzar el procediment administratiu (en poc més de 4 dies s’han fet els tràmits de 3 mesos).

Les sol·licituds es presentaran de forma telemàtica mitjançant un formulari accessible des del web del CCAM, del portal Canal Empresa, o el web del Departament d’Empresa i Coneixement.

S’han introduït millores en el sistema de sol·licitud per tal que el tràmit resulti molt més ràpid: hi haurà un nou formulari de sol·licitud, en format .html, que el sol·licitant podrà omplir en línia. No l’haurà de descarregar ni tampoc adjuntar-hi cap documentació. El formulari ja portarà incorporada declaració responsable, on asseguri que compleix els requisits.

Les subvencions es donaran per ordre cronològic i només s‘admetrà una sol·licitud per beneficiari. Aquestes subvencions es poden acumular a altres subvencions o ajuts públics i/o privats, nacionals o internacionals, ja sol·licitats.

Aquests ajuts es podran demanar des de l’endemà de la publicació de la convocatòria, i fins a exhaurir el pressupost o fins el 31 de desembre de 2020.
Us informarem tan aviat s’obri la convocatòria.

Més informació clicant aquí