La regió sanitària de Barcelona i Lleida continuen en Fase 1

Tal i com us avançàvem el passat dimarts, l'Ordre SND/458/2020, de 30 de maig, recull que la regió sanitària de Barcelona, tret del Penedès i el Garraf, la propera setmana es mantindran en Fase 1, juntament amb Lleida.

A partir de demà, dilluns 1 de juny, passen a Fase 2 de desconfinament les regions sanitàries de:

• Girona

• Catalunya Central

• i lès àrees del Penedès i el Garraf

• Alt Pirineu i Aran

• Terres de l'Ebre

 

 

D'altra banda les regions sanitàries de Barcelona, la Metropolitana Nord (que engloba una part del Maresme) i la Metropolitana Sud seran considerades com una sola, això vol dir que hi podrà haver desplaçaments en aquesta zona, més enllà dels que ja es poguessin fer per feina.

Tot i això, recorda que les persones han de continuar movent-se, sempre que sigui possible, en l’àrea més local per a aquelles activitats quotidianes i serveis de proximitat.

Què es pot fer a les fases 1 i 2?

En les regions que avancen a la segona fase podran reprendre parcialment les activitats restringides en la Fase 1, amb limitacions d’aforament, com ara els restaurants amb servei de taula i les grans superfícies comercials, sense la possibilitat de romandre en zones comunes o recreatives.

En l'àmbit cultural, entren en funcionament els cinemes i els teatres, així com els monuments i equipaments culturals, amb el manteniment de mesures de seguretat i d'higiene.

Finalment, a la possibilitat d'anar a llocs de culte i assistir a vetlles i enterraments, s'hi suma també la celebració de casaments, amb restriccions pel que fa al nombre de convidats.

Per la seva banda, als territoris en Fase 1 es permeten reunions de fins a 10 persones i s'obre el petit comerç, les terrasses amb la meitat de l'aforament del que és habitual, i els allotjaments turístics sense ús de zones comunes i amb restriccions.

Es poden celebrar espectacles culturals amb fins a 30 persones assegudes en espais tancats, i fins a 200, també assegudes, a l'aire lliure, i els museus es poden visitar amb un terç de l'aforament.

Es permeten viatges a segones residències, sempre i quan es trobin dins la mateixa regió sanitària.

• Més informació de la Fase 1

• Més informació de la Fase 2 

Què es podrà fer a la Fase 3?