L'Autcat ha demanat a la Ministra d'Hisenda que els ajuts per la COVID-19 estiguin exempts de tributació

L'Autcat ha enviat una carta a la Ministra d'Hisenda, Maria Jesús Montero, i a tots els partits amb representació al Congrés, per demanar que els ajuts per COVID-19 rebuts per autònoms i treballadors estiguin exempts de tributació.

L'Organització d'Autònoms de Catalunya-Autcat i la Cecot han detectat entre les empreses i autònoms associats una preocupació creixent al voltant de la futura tributació dels ajuts que estan rebent els autònoms i treballadors afectats pels ERTOs conseqüència de la COVID-19.

Actualment, la normativa preveu que, tant les ajudes com les retribucions rebudes per la COVID-19, hauran de tributar per l'IRPF a declarar l'any que ve.

En el cas dels autònoms pot ser molt complicat donat que els preceptors dels ajuts són autònoms que han hagut de tancar els seus negocis o bé que han vist reduïda la seva activitat en un 75%. Si en aquesta situació s'han de pagar impostos per aquestes ajudes la seva situació s'agreujarà encara més.

En el cas dels treballadors que treballen per compte d'un altre es poden donar dos circumstàncies. D'una banda, el SEPE no està practicant retencions a les seves retribucions i les empreses només l'apliquen sobre la part que retribueixen. Si això no es modifica, suposarà un  greuge a l'hora de fer la declaració.  D'altra banda, pot donar-se el cas que persones que habitualment no tenen l'obligació de fer la declaració aquest any hagin de fer-la per haver tingut dos pagadors de les seves retribucions.

Per això, tant la Cecot com l'Autcat hem demanat per carta a la Ministra d'Hisenda que clarifiqui aquesta situació i que els ajuts per la COVID-19 rebuts pels autònoms i els treballadors estiguin exempts de tributació.