L'Autcat demana suspendre o modificar el sistema de recàrrecs per devolucions a la Seguretat Social

L'Autcat se suma a les crítiques ja expressades per la federació estatal d'autònoms en relació als recàrrecs en els pagaments a la Seguretat Social sense ingrés i que molts autònoms han d'assumir amb caràcter retroactiu. L'organització ha elaborat una nota de premsa als mitjans que recull aquest posicionament.

Segons la llei, el termini reglamentari establert per al pagament de les quotes a la Seguretat Social sense ingrés de les mateixes està establert en un recàrrec del 10% el primer mes i un del 20% a partir del segon mes.

El president de l'Autcat, l'Enric Rius, afirma que "malgrat la pràctica està avalada per Llei, ara no toca". I afegeix que "es incomprensible, més enllà del que suposi quantitativament, que ens aquests moments s'apliqui una pujada d'aquest tipus".

Per això, l'Autcat demana que es suspengui o bé es modifiqui el sistema per evitar l'ofec dels autònoms amb dificultats per devolució de quotes a la Seguretat Social, com una mesura conjuntural i temporal que acompanyi i alleugeri les dificultats que estan patint autònoms i empreses a l'hora de fer front al pagament de les cotitzacions personals.

El president també ha destacat que "es sorprenent que mentre a la major part de països europeus els Governs ajuden aportant diners a l'economia productiva, aquí es continua mantenint una maquinària inapel·lable més pensada i basada en la recaptació".