L'Ajuntament de Terrassa no atura les obres de la Construcció

L’Àrea d’Urbanisme i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Terrassa no atura les obres de la Construcció però recomana dur a terme només les de caràcter urgent.

L'Ajuntament de Terrassa ha redactat el següent recordatori sobre les mesures de prevenció i seguretat, aprovades per l’OMS i contemplades en els requeriments del Real Decreto 463/2020 de 14 de març on es declara l'Estat d'Alarma pel COVID'19. El text explica que:
 

- Les promotores i constructores tenen l’obligació de complir amb les mesures aprovades per les autoritats sanitàries per a la prevenció i protecció contra el coronavirus.

- Els coordinadors de seguretat i salut són els responsables de la seguretat a les obres i per tant adaptaran o ampliaran el pla de seguretat i salut, incorporant els canvis organitzatius i de qualsevol altre tipus que calgui implantar a les obres, per garantir l’acompliment de les mesures decretades.

 - Es garantiran les següents mesures:

· Mantenir una distància mínima de  seguretat entre persones de, com a mínim, 1,5 m.

· Evitar agrupacions de treballadors/es tant en l’obra com en qualsevol instal·lació o dependència.

· Reforçar les condicions de neteja als WC i espais comuns.

· No compartir coberts, ampolles o begudes.

· Complir amb els controls de temperatura del personal a l’entrada a l’obra.

· El personal ha de disposar de certificats de mobilitat per poder circular a peu o amb vehicle.

· En vehicles particulars poden anar un màxim de 2 persones si desenvolupen activitat al mateix centre de treball.

· Els vehicles professionals o d’empresa en activitat laboral, inclòs el desplaçament al centre de treball, no hi ha restriccions. Es recomana que l’ocupació sigui la mínima possible intentant que hi hagi separació entre els ocupants dels seients (posteriors o del davanter si és furgoneta amb tres places davanteres). Es comprovarà que el vehicle està a nom de l’empresa o autònom.

· Seguir el protocol sanitari i de seguretat establerts pel Ministeri en cas que qualsevol treballador/ra presenti símptomes de la malaltia o contacti amb alguna persona afectada pel Covid-19. En aquestes situacions, s’aturaran tots els treballs.

· Altres recomanacions generals: rentar-se les mans sovint; en tossir o esternudar, tapar-se la boca i el nas amb la cara interna del colze; evitar tocar-se la cara, els ulls i el nas; utilitzar mocadors d’un sol ús.

L'incompliment d'aquestes mesures pot tenir caràcter sancionador.

Trobareu el text íntegre aquí.