L'APAC reclama al Ministeri d'indústria ajudes per a la supervivència del sector audiovisual

L'APAC ha participat aquesta setmana en una reunió amb el Ministeri d'Indústria promoguda per l'associació AFIAL (Asociación Nacional de Empresas profesionales de Audio, Iluminación Espectacular y Tecnologia Audiovisual) on s'ha reclamat el reconeixement de la indústria audiovisual i ajudes per garantir la seva supervivència arran de la crisi provocada pel COVID-19. 
D'altra banda, dilluns que ve l'APAC es reunirà amb el Departament d'Empresa de la Generalitat.
REUNIÓ AMB EL MINISTERI D'INDÚSTRIA
AFIAL ha mantingut aquesta reunió amb el Ministeri gràcies al ressò mediàtic de la seva campanya  #Yosalgoaescena, que us vam traslladar en una circular el passat mes d'abril. AFIAL ha convidat a la reunió a les altres entitats, entre elles APAC, amb les que estan treballant per crear una Federació d'Associacions de la indústria de l'espectacle. 
Podeu consultar les demandes que planteja la campanya #Yosalgoaescena aquí.
A banda de les demandes incloses al manifest #Yosalgoaescena, durant la reunió al Ministeri es van tractar altres temes que es consideren prioritaris i urgents per a la supervivència del sector:
 

  • situació actual d'empreses acollides a un ERTO: és imprescindible que es vinculi els ERTOs de força major a l'ocupació del 100% d'aforaments dels espais-esdeveniments. Excusar del pagament de la Seguretat Social fins a la finalització de l'ERTO, a les empreses que incorporen les plantilles parcialment.
  • la nostra indústria és transversal amb sectors com el Turisme i la Cultura. Per tant, cal fer les mateixes peticions a Turisme.
  • crear un grup de treball que se centri en reconèixer a les empreses que integren la indústria de l'espectacle en un epígraf IAE o CNAE que les identifiqui. Mentre això no passat i per accedir a les ajudes per a les empreses, s'ha sol·licitat que l'accés a les ajudes es pugui tenir demostrant el desenvolupament de l'activitat en aquest sector.  En la reunió els representants del Ministeri es van comprometre a informar d'alternatives per accedir als avals de CREA i CERSA per al finançament de les pimes. 
  • cal evitar la marxa de talent per falta d'activitat i protegir a un col·lectiu molt ampli de professionals del sector.