L'APAC proposa mesures al Govern d'Espanya i a la Generalitat per evitar la destrucció d'empreses i llocs de treball

Ens adrecem a vosaltres per explicar quines accions estem realitzant des de l'APAC.

1. Hem estat treballant amb la redacció d'una carta que ha estat lliurada a diferents ministeris del govern de l'Estat i que també es farà arribar a la Generalitat.  Us passem còpia d'aquesta. Podreu comprovar que aquest document està signat per diferents associacions, que després de diverses reunions i de compartir inquietuds i preocupacions, hem aconseguit sumar-los a aquesta iniciativa, per donar-li molta més rellevància.

2. Mitjançant la CECOT hem demanat una reunió amb la Consellera d'Empresa i Coneixement, la Sra. Àngels Chacon, a fi de poder tractar amb ella la nostra problemàtica actual per les conseqüències de la COVID-19, sobretot les relacionades amb el procés de retorn de la nostra activitat empresarial. Hem creat un grup de treball per preparar aquesta reunió.

3. Aprofitant tots els contactes que hem fet amb les Associacions de la resta de l'Estat, ja hem posat en marxa la creació d'una Federació d'Empreses del sector Audiovisual en l'àmbit estatal. Aquesta Federació, que ja compta amb unes 8 associacions i que està creixent dia rere dia, la tindrem en funcionament en pocs dies, per així començar a treballar conjuntament i plantejar totes les problemàtiques que ens afecten com a sector, tant en aquests moments per la COVID-19 com les que ja fa anys que anem arrossegant.

4. També tenim en funcionament un grup de treball que està recopilant informació del que està passant a altres països de l'EU amb relació al nostre sector, quines mesures ha pres cada govern, quines propostes de reactivació del sector, etc.

5. La Junta de l'APAC es reuneix un cop per setmana per tractar aquests i tots els temes nous que puguin anar sortint. Rebreu un escrit puntualment per informar-vos de les qüestions tractades.

6. Una de les coses que necessitem com a sector és tenir dades, ens ho demanen a les converses que hem tingut en tots i cadascun dels mitjans de comunicació amb els que ens hem trobat, i és un dels punts essencials que necessitem per fer una correcta presentació a la consellera. És per això que us adjuntem un full demanant-vos aquesta informació per poder tenir unes dades el més real possibles de com el nostre sector influeix en el teixit empresarial i econòmic del nostre país. Us preguem que aquesta informació la retorneu al més aviat possible, és vital per donar consistència a les nostres demandes. Com sempre, aquesta informació que us demanem serà rebuda directament per la secretaria de CECOT, que en farà el resum de les dades, de manera que cap membre de la junta no tindrà coneixement ni accés a la informació enviada per cada empresa.

Per acabar us volem transmetre que des de la Junta som conscients que són uns moments difícils i de molta incertesa, és per això que us recordem que estem a la vostra disposició pel que us puguem ajudar i acompanyar. Mitjançant el correu de CECOT restem a la vostra disposició. Ara més que mai necessitem les vostres aportacions.

 

Joan Carles Martin

Teresa Montserrat

Pere Albiñana

Àlex Riu

Raquel Serrat

Joan Reverte

Alfons Aragonés

Josep Mª Serra

Podeu llegir el manifest conjunt del sector aquí.

Formulari per omplir aquí. Cal retornar-lo al correu apac@cecot.org.