INDÚSTRIA DEL PLÀSTIC - Crisi Coronavirus: Actualització informació important

Us detallem els aspectes més rellevants de les últimes hores:

1. Pla de Transició COVID19.
Després de la reunió del Consell de Ministres, el president del Govern, Pedro Sánchez, ha anunciat que l'Executiu central ha aprovat el Pla de desescalada o de "transició a la nova normalitat". El Pla de transició defineix com a unitat d'acció a la província o illa (susceptible de ser modificada), entre les quals no hi haurà mobilitat excepte en aquells casos contemplats en l'article 7 del decret de l'estat d'alarma del 14 març. L'òrgan que decidirà quina província pot avançar serà el Centre de Alertas i Emergències Sanitàries (CAUS) secundant-se en indicadors com ara: les capacitats estratègiques del sistema sanitari; la situació epidemiològica; la implementació de mesures i les dades socioeconòmiques i de mobilitat. El Pla recull un Annex I en el qual es recull el panell d'indicadors integral anteriorment explicitat; un Annex II en el qual es detallen les fases; i, finalment, un Annex III on s'especifica el cronograma. Pedro Sánchez va informar que es plantejarà una nova pròrroga de 15 dies de l'estat d'alarma per a més enllà del 10 de maig, en la qual es continuaran alleujant les restriccions en relació amb el primer decret de l'estat d'alarma.

2. Moratòries pagament de cotitzacions.
Adjunt nota de CEOE i CEPYME sobre l'Ordre Ministerial també adjunta, que conclou que la OM constitueix una modificació de l'àmbit subjectiu del RDL; i un incompliment del mandat legal d'establir els requisits i condicions objectius per a poder sol·licitar la moratòria de pagament de cotitzacions a la Seguretat Social. En aquest sentit, la jerarquia normativa exigeix que les normes de rang inferior (una Ordre ministerial) s'atinguin als mandats i previsions de les de rang superior (un Reial decret llei), deure constitucional que en aquest cas la OM incompleix. 

3. Aspectes essencials a considerar en el retorn al centre de treball.
Davant la pròxima desescalada de les mesures adoptades per a lluitar contra l'expansió del COVID-19, les empreses han de conèixer les claus per a aconseguir superar aquest procés amb èxit. Per a això, i adjunt, el despatx Garrigues ens ofereix un decàleg de les principals qüestions que les empreses poden valorar per a enfrontar-se al pròxim escenari. A més, facilita l'accés a les principals guies i recomanacions que s'han anat publicant fins avui a nivell estatal i autonòmic sobre aquesta qüestió.

4. Curs online per als treballadors amb totes les mesures preventives generals contra la COVID-19.
L'empresari té l'obligació d'informar i formar als treballadors en matèria de PRL, tal com diu la Llei 31/1995 i que ens consta la inspecció de treball està exigint a les empreses. En el següent link podràs trobar la convocatòria que sobre la matèria en qüestió us ofereix ANAIP/*INDESPRE, 100% bonificable i que es podrà realitzar entre el 28 d'Abril i el pròxim 28 de Maig: https://www.anaip.es/formacion/proximos-cursos/690-formatedesdecasa-nuevo-curso-obligatorio-sobre-covid-19.html

5. Iniciatives d'empreses transformadores del plàstic:
Com fem regularment us informem d'aquelles iniciatives de les nostres empreses transformadores de les quals tenim coneixement perquè ens informeu d'elles i que estan ajudant a la superació d'aquesta crisi sanitària.

• POLISUR 2000 SA. Donada les necessitats actuals provocades pel COVID-19, Polisur ha dissenyat un “KIT DE PROTECCION FACIAL” per a protegir a l'usuari contra el COVID-19. Dit EPI compta amb la Certificació i Marcatge CE. Adjunt enllaç on veure el producte i el preu, www.protevid.es. Per a més informació contactar amb: José A. Ramírez, joseantonioramirez@polisur.es 
Tlf. 959 380224