ICS2 | Nou Sistema d’informació d'importació a la UE

A partir del 15/3/2021 començarà a aplicar-se el nou sistema d’Informació a la importació (ICS2).
L’ICS2 és un nou sistema d'informació anticipada sobre la càrrega desenvolupat per les duanes de la UE. Mitjançant aquest sistema es recopilaran dades sobre totes les mercaderies que accedeixin a la UE abans de la seva arribada, amb motius de seguretat.
Aquest sistema donarà suport a la realització de controls duaners eficaços basats en els riscos, facilitant al mateix temps la lliure circulació del comerç legítim a través de les fronteres exteriors de la UE.
A més, substituirà a l’actual sistema en vigor (ICS). La implantació es farà de forma progressiva i afectarà inicialment al transport postal i aeri i seguirà posteriorment pel transport marítim, carretera i ferrocarril.
Aquest sistema implica que les empreses de transport hagin d'informar de forma exhaustiva i rigorosa dels detalls dels enviaments i per tant les empreses fabricants i exportadores de fora de la UE hauran de facilitar aquesta informació.
En la darrera fase d’implementació l’obligació d’informació prèvia afectarà no només als operadors de transport sinó també a les empreses destinatàries d’enviaments marítims.
Podeu consultar un resum en espanyol en el següent enllaç.
Per a informació més detallada podeu consultar aquí.