GPIC | El centres d'estètica podran obrir demà de nou

A l'espera de la seva publicació oficial al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, us avancem tal i com ha anunciat el govern en roda de premsa, que els centres d'estètica podran obrir de nou la seva activitat.

Des del Gremi celebrem que la Generalitat hagi atès la nostra petició de reapertura imminent dels centres. A Catalunya hi ha més de 3.000 centres d'estètica professional que donen feina a 10.000 persones. Les pèrdues del sector a Catalunya s'eleven als 10 milions d'euros per cada setmana de tancament, a més del dramàtic efecte sobre l'ocupació.

La crisi sanitària i econòmica ha impactat greument el sector de l’estètica que en la seva majoria està composat per petits negocis que basen la seva activitat en la personalització, el tractament individualitzat i els materials d'un sol ús, i han realitzat importants inversions per adaptar-se a la nova situació.

L'impacte que ha creat la decisió de la Generalitat de mantenir tancats els centres d'estètica de Catalunya posa en risc el futur econòmic de molts d'aquests establiments i dels seus treballadors, majoritàriament dones. El col·lectiu de professionals de l'estètica és essencialment femení, la vulnerabilitat de les dones en aquesta crisi econòmica és encara més gran, de manera que hi ha un risc greu que la situació actual agreugi la bretxa econòmica ja existent per a les dones.

Us recordem que cal que l'activitat es dugui a terme seguint totes les mesures de protecció i higiene. En aquest sentit, us enllacem una guia que recull totes aquestes mesures.