Extensió de la Pròrroga de l'Estat d'Alarma fins al 26 d'abril. No Extensió de la hibernació a partir del dia 9 d'abril

En la seva compareixença del dissabte passat, el President del Govern ha anunciat que el Govern estendrà l'Estat d'Alarma dues setmanes més, fins al 26 d'abril.

El Consell de Ministres del dimarts del 7 d'abril aprovarà aquesta mesura, que haurà de ser tramitada en el Congrés dels Diputats, presumiblement el dia 9. No es coneixen detalls concrets de les modificacions que poden incloure's en aquesta nova pròrroga, les quals apunten a una major exigència en la prevenció de contagis.

Pel que fa al Reial decret llei 10/2020 pel qual es va hibernar tota activitat no essencial, el president ha confirmat que la mateixa no es prorrogarà, per la qual cosa la mateixa decaurà el dia 9 d'abril, la qual cosa en principi habilitarà a tots els sectors productius, a la construcció i altres activitats no subjectes a restriccions en la declaració de l'estat d'alarma (i tret que en la pròrroga del mateix s'introduís algun tipus de limitació), a continuar o posar en marca de nou les seves operacions.Els detalls de la pròrroga i les noves mesures que eventualment es determinin no seran formalitzats fins a la seva publicació en el BOE.

El president també ha anunciat un pla a curt-mitjà termini per a rellançar de l'activitat econòmica, així com la intenció de subscriure un Pacte similar als Pactes de la Moncloa com a marc essencial per a garantir la recuperació del país. Actualment, s'estima que el deute espanyol podria incrementar-se al voltant dels 20 punts percentuals a conseqüència del cost de les mesures ja preses i previsibles.