El Govern flexibilitza els criteris d'obertura de les estacions de servei durant la desescalada

Us informem que la Secretaria d'Estat de l'Energia ha publicat una resolució, amb data de 26 de maig, per a la flexibilització dels horaris d'obertura de les benzineres en coherència amb la desescalada per garantir el subministrament. Com a mínim hi haurà oberta una benzinera en tots els municipis que tinguin estació de servei.

Podeu consultar la guia de benzineres obertes i els seus horaris, elaborada pel Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, en aquest enllaç.

D'acord amb aquesta resolució, les estacions de servei ubicades en autopistes o autovies mantindran el seu horari habitual, ja que tenen un paper fonamental de suport al transport de subministres essencials. Alhora, donen un servei clau als transportistes ja que tenen lavabos, dutxes i botigues d'alimentació. A Espanya, 1069 benzineres estan ubicades en aquestes vies, un 9% del total.

La resta de benzineres que havien de mantenir el seu calendari i horari d'obertura previ a l'estat d'alarma, ara podran flexibilitzar-lo sempre que cobreixin un mínim de 90 hores setmanals, repartides en un mínim de 12 hores diàries de dilluns a divendres i de 8 hores els dissabtes. Un total de 3.328 benzineres poden acollir-se a aquesta flexibilització.

Es tracta de les benzineres que compleixen algun dels següents paràmetres:

  • benzineres amb un volum de venes superior als 5 milions de litres/any.
  • estacions de servei ubicades als hipermercats
  • les instal·lacions automatitzades, sense personal per atendre el servei.
  • les benzineres amb contractes d'hospitalitat amb els transportistes.
  • les benzineres que subministren combustibles per a l'automoció menys habituals, com els gasos liquats de petroli, el gas natural comprimit o e gas natural liquat.
  • les estacions de servei ubicades en entorns estratègics.

Als municipis on no s'hagin identificat benzineres incloses als dos grups anteriors, es manté l'obligació que la benzinera amb més vendes estigui oberta en un horari reduït.

Per més detalls sobre la resolució del 26 de maig de la Secretaria d'Estat de l'Energia cliqueu aquí .