El Govern aprova la creació de la línia ICF-Avalis liquiditat, on assumirà el 80% del risc de la seva línia de crèdit

El Govern ha aprovat aquest dimarts a Consell Executiu la creació del fons de garantia de la línia ICF-Avalis liquiditat amb una dotació de 750 milions d'euros per a donar resposta a les necessitats de circulant d'empreses i autònoms que han vist afectada la seva activitat pel coronavirus.

L'ICF i Avalis de Catalunya avalen el 80% dels préstecs de les entitats financeres amb la finalitat de cobrir les necessitats de liquiditat de les pimes i professionals autònoms catalans a conseqüència de la situació derivada del COVID-19.

Condicions financeres

Import:
 
- Préstecs de les entitats financeres entre 50.000€ i fins a 1M€, amb l’aval d’Avalis pel 80% del principal.
- Préstecs de les entitats financeres a partir d'1M€ i fins a 2,5M€, amb l’aval de l'ICF pel 80% del principal.

Termini: fins a 4 anys amb fins a 1 any de carència.

Interès: per part de les entitats financeres, limitació del preu a EURIBOR a 12 mesos més un diferencial màxim de l'1,5%.

Comissions: sense comissió d'obertura ni d'estudi.

FAQs

1. On es tramiten aquests línies de finançament? Aquestes línies de finançament es tramiten a través del web de l'ICF o a través d'una entitat financera, siguem clients o no. La Cecot, a través del Servei d'Assessorament en productes financers, posa a disposició d'empreses i autònoms un equip d'especialistes, de les principals entitats financeres.

2. Es pot demanar finançament si s'ha iniciat un ERTO? Sí. Ja que en la situació excepcional provocada pel COVID-19, el principal l'objectiu de l'expedient de regulació temporal és el de mantenir la plantilla per poder continuar amb l'activitat.

3. S'ha de complir amb algun requisit previ per accedir a aquestes línies de finançament? Sí. Aquestes línies han de complir amb els següents requisits:

· Mantenir la plantilla i els compromisos de pagament

· Que la tresoreria de l'empresa s'hagi vist afectada per l'actual situació d'alarma del COVID-19.

4. Com calcular l'import del préstec? S'ha de calcular en funció de l'import esperat de la caiguda d'entrades de tresoreria. Si necessiteu ajuda, contacteu amb l'Enric Rius, assessor Finacer de la Cecot.

5. Si l'empresa té altres compromisos financers, es pot utilitzar el préstec per fer front al pagament de quotes? Sí. L'objectiu d'aquestes línies de finançament és que l'empresa tingui els recursos financers necessaris  per fer front als seus compromisos financers.