Documentació CEOE Internacional | BREXIT-COVID- USA

Des de FEIQUE ens fan arribar una informació molt àmplia, que acompanyem, sobre els assumptes més rellevants de la setmana facilitada per CEOE Internacional, així com, l'anàlisi dels 4 escenaris que se'ns presenten després de la quarta ronda BREXIT realitzat per la consultora STEPTOE  “Brexit talks at an impasse”

A.- MOBILITAT INTERNACIONAL

 • A.1.- Connecta Mobilitat Internacional

El Ministeri d'Afers exteriors, Unió Europea i Cooperació posa en marxa a partir d'avui el servei d'atenció telefònica "Connecta Mobilitat Internacional", des del qual s'atendran les sol·licituds d'informació relacionades amb desplaçaments plantejades per empresaris, treballadors, tècnics i altres persones interessades a realitzar viatges internacionals essencials per a la seva activitat econòmica i empresarial, connectant en la mesura que sigui possible als sol·licitants amb les vies per a donar solució a la seva consulta. La informació se centrarà en les condicions i requisits d'entrada en tercers països, mesures sanitàries aplicades, etc., atenent-se igualment consultes relatives als requisits i tràmits per a entrar a Espanya des de l'exterior per aquestes mateixes causes econòmiques. En l'enllaç es pot accedir al telèfon i a tota la informació.

B.- NOVA WEB DE LA SECRETARIA D'ESTAT DE COMERÇ

 • B.1.- Nova web Secretaria d'Estat de Comerç

Ja està disponible la nova web de la Secretaria d'Estat de Comerç. Una de les principals novetats que presenta la web és Canal País, una eina que permetrà obtenir informació pràctica dels potencials mercats de destí, tant si és importador, exportador o inversor.

C.- POLÍTICA COMERCIAL I D'INVERSIONS

 • C.1.- Quarta ronda de negociacions comercials UE-Regne Unit

Us fem arribar la declaració del cap negociador de la Unió Europea, Michel Barnier, així com la declaració de David Frost, cap negociador de Regne Unit després de la quarta ronda de negociacions entre la Unió Europea i el Regne Unit, respectivament.

 • C.2.- Setena ronda de negociacions UE-Austràlia

La setena ronda de negociacions per a un acord comercial entre la UE i Austràlia va tenir lloc el mes de maig passat. Totes dues potències van demostrar un compromís per a avançar en les negociacions i es va progressar en àrees com la solució de controvèrsies, duanes, la competència, els serveis i la inversió. En l'enllaç es pot accedir a tota la informació.

 • C.3. Mercats borsaris dels Estats Units/Empreses xineses

El president dels Estats Units ha emès el passat 4 de juny un memoràndum que persegueix l'adopció de mesures encaminades a assegurar als inversors la transparència en relació amb la informació de les empreses xineses cotitzades en les borses estatunidenques. S'encomana al Grup de Treball sobre Mercats Financers, presidit pel secretari del Tresor, tractar sobre aquest assumpte. Així mateix, se sol·licita a la Secretaria del Tresor que, en un termini de 60 dies, emeti un informe amb mesures amb la finalitat de garantir la transparència de la informació subministrada als inversors. A aquest, temps, s'està tramitant en la Congrés dels Estats Units la llei Hòlding Foreign Companies Accountable Act, aprovada el passat 20 de maig al Senat i actualment en tramitació en la Cambra dels Representants. Aquesta llei persegueix excloure de la borsa a les empreses que no compleixin amb els requisits de transparència informativa requerida a totes les empreses cotitzades. En l'enllaç es pot accedir al memoràndum complet. Així mateix, en l'enllaç es pot accedir a tota la informació sobre la iniciativa legislativa.

 • C.5. els Estats Units, REcerca 232/ Vanadi

El secretari de Comerç dels Estats Units inicia una recerca sota l'article 232 de la Llei d'Expansión Comercial de 1962, sobre si les quantitats o circumstàncies de les importacions de vanadi als Estats Units amenacen amb perjudicar la seguretat nacional. La recerca serà realitzada per l'Oficina d'Indústria i Seguretat del Departament, que brindarà l'oportunitat de comentaris públics. En l'enllaç es pot accedir a tota la informació.

 • C.6.- els Estats Units, Recerca301/Impost sobre serveis digitals

El Representant Comercial dels Estats Units inicia una recerca sobre els impostos als serveis digitals que han estat adoptats o que estan sent considerats per diversos dels seus socis comercials. Les recerques es duran a terme sota la Secció 301 de la Llei de Comerç de 1974. En l'enllaç es pot accedir a tota la informació.

 • C.7.- Marc de protecció i facilitació d'inversions dins de la UE

La Comissió Europea ha llançat dues consultes públiques en el context de la Nova Estratègia Industrial per a Europa, amb l'objectiu de facilitar la inversió transfronterera dins de la UE:

1) Avaluació de l'impacte sobre el full de ruta sobre un marc de protecció i facilitació d'inversions, la data de les quals límit és el pròxim 23 de juny;

2) Marco de protecció i facilitació de la inversió dins de la UE, la data de la qual límit és el 8 de setembre.

En l'enllaç es pot accedir a tota la informació sobre aquest tema.

 • C.8.- Reforma dels Sistema de Preferències Generalitzades de la UE

La Comissió ha llançat una consulta pública iniciada per la Comissió Europea sobre la reforma del Sistema de Preferències Generalitzades de la UE. En l'enllaç es pot completar la informació, la data de la qual límit s'ha estès fins al 15 de juliol.

 • C.9.- Enquesta sobre la cooperació UE-Xina l'assistència administrativa mútua en matèria duanera

La Comissió ha llançat una enquesta sobre cooperació duanera amb la Xina, amb l'objectiu de recaptar informació sobre les prioritats de la indústria i barreres respecte a la cooperació duanera amb la Xina. Us facilitem el document de l'enquesta. En l'enllaç es pot accedir a l'enquesta, la data de la qual límit és el pròxim 16 de juny.

 • C.10.- Nota Seminari Contractació Pública

En aquest document trobareu la informació resumida relativa al seminari online sobre Contractació Pública com a resposta al COVID-19, organitzat per l'OCDE.

D.- POLÍTICA MONETÀRIA I FISCAL

 • D.1.- Document Política Monetària i Fiscal

S'adjunta el document de posició de la OIE sobre política monetària i polítiques fiscals, en relació amb l'emergència sanitària del COVID-19.

E.- INFORMACIÓ D'INTERÈS

 • E.1.- Nota seminari Estratègia de resposta de la Comissió Europea davant la crisi del COVID-19

Us adjuntem la nota resum relativa al seminari online sobre l'Estratègia de resposta de la Comissió Europea davant la crisi del COVID-19.