Desconfinament | Aplicació en els ERTOs i la prestació per cessament d'activitat

Desconfinament | Aplicació en els ERTOs

Us enllacem el Criteri Interpretatiu de la Direcció General de Treball sobre l'aplicació dels ERTOs durant la fase de desconfinamient, de cara al reinici d'algunes activitats demà dilluns, 4 de maig.

Aquest criteri aclareix que les empreses que estan en un ERTO de força major que incorporin parcialment a l'activitat als seus treballadors o en jornades reduïdes poden renunciar a aquest, de manera total o parcial, respecte de la part o de la totalitat de la plantilla i de manera progressiva, segons vagin desapareixent les raons vinculades per força major.

Igualment, es pot alterar la mesura de suspensió inicialment plantejada i facilitar el trànsit a les reduccions de jornada.

Es flexibilitza la documentació exigida, basant-se amb la comunicació a l'autoritat laboral de la renúncia a la mesura autoritzada o comunicada i traslladant a l'entitat gestora del SEPE la situació d'afectació o desafectació de cada treballador.

Desconfinament | prestació per cessament d'activitat del treball autònom

D'altra banda, us enllacem una nota de premsa del Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i migracions en la qual, entre d'altres qüestions, es recull que els autònoms beneficiaris de la prestació per cessament d'activitat del treball autònom (CATA) que puguin obrir el seu negoci a l'inici de la desescalada continuaran percebent-la fins a l'últim dia del mes que finalitzi l'estat d'alarma, de manera que la prestació és compatible amb l'inici de l'activitat.

Per ampliar informació sobre aquest tema o qualsevol dubte estem a la vostra disposició.