COVID-19 | Servei d’atenció digital de la Finestreta Única Empresarial

La Finestreta Única Empresarial, del Departament d’Empresa i Coneixement, ofereix un servei d’atenció digital a les empreses, autònoms i professionals per informar de les mesures adoptades en matèria econòmica pel Govern de la Generalitat de Catalunya i pel Govern de l’Estat per fer front a la situació excepcional d’estat d’alarma provocada pel coronavirus SARS-COV-2.

En aquests moments l'administració digital és fonamental per a que les empreses, professionals i intermediaris puguin saber quines mesures han adoptat les diferents administracions públiques per ajudar-los a superar la crisi i a la vegada puguin continuar fent les seves gestions amb l'Administració.

En el marc de la Finestreta Única Empresarial, el Departament d’Empresa i Coneixement posa a la vostra disposició un servei d’atenció personalitzada a través dels següents canals:
 

- Canal Empresa el portal únic de serveis i tràmits per empreses, autònoms i professionals, que ofereix la informació disponible a la nova pàgina canalempresa.gencat.cat/mesuresempresesiautonoms que s’actualitzarà a mesura que en surtin de noves

- La bústia de Contacte, que trobeu a la mateixa pàgina i des d’on podreu fer-nos arribar les consultes i dubtes als que donarem resposta de la manera més ràpida i eficient possible. Donat el volum de consultes que estem atenent us agrairem que abans de demanar aquest servei mireu les preguntes freqüents que s'han publicat al web

- Del canal de twitter: @FUEmpresacat.

Us adjuntem el seguiment del servei ofert durant aquesta crisi sanitària. El resum és 1.120 consultes ateses, i gairebé 64.000 expedients tramitats des de Canal Empresa en 10 dies.

 

A l’apartat de Canal Empresa FUE/Comunicació anirem recollint les peces d’informació que anem generant  els propers dies.

Esperem que sigui del vostre interès.