COVID-19 | Mesures per a la contenció de la pandèmia que s'aplicaran a partir del 7 de gener

A partir del 7 de gener entren en vigor mesures especials per contenir les dades epidemiològiques a Catalunya, que han experimentat un empitjorament generalitzat en les últimes setmanes.  El Govern ha presentat avui un Pla de Xoc del 7 al 17 de gener, tot i que estem a l'espera de la publicació oficial al DOGC.

Us assenyalem algunes de les mesures més destacades del Pla de Xoc:

Activitat social

Limitació a 6 persones de, com a màxim, dues bombolles de convivència. 

Mobilitat

A Catalunya: Restringida l'entrada i sortida del territori català sense motiu justificat. La mobilitat laboral només es permet quan no es pot teletreballar.

Municipi: confinament municipal de dilluns a diumenge, excepte per motius justificats, com ara la impossibilitat de teletreballar. 
S'exceptuen d'aquesta restricció la realització d'activitat física i esportiva individual a l'aire lliure entre municipis limítrofs.

Empreses

Es recomana el teletreball, excepte quan no sigui possible. Se suspenen els congressos, les convencions, fires i activitats assimilables.

Hostaleria

Terrasses: obertes amb una distancia mínima senyalitzada de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents.

Interiors: oberts amb un 30% de l'aforament.

Tant a la terrassa com a l'interior es manté la limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti d'un mateix grup bombolla, així com els horaris: de 7:30 a 9:30 i de 13:00 a 15:30h. La resta de l'horari només es podrà recollir a establiment o lliurament a domicili.

Comerç i centres comercials

Comerç de fins a 400 metres quadrats i centres comercials de menys de 400 metres quadrats i mercats no sedentaris: aforament del 30% icaps de setmana tancats, excepte establiments dedicats a la venda de productes i serveis essencials.

Centres i recintes comercials i establiments i centres comercials amb superfície de venda de més de 400 metres quadrats: tancats, excepte establiments que  venen productes de primera necessitat.

Activitats culturals

Cinemes, teatres, auditoris i sales de concerts, amb un 50% de l'aforament i un màxim de 500 persones, o de 1.000 si la ventilació és òptima. També oberts museus,  biblioteques i sales d'exposició al 50% de l'aforament.
Se suspenen les activitats fora de la programació habitual dels establiments culturals.

Activitats recreatives

Oberts els parcs infantils fina s les 20h, amb un aforament del 50%.
Tancats: espais infantis lúdics interiors, festes majors, bingos, casinos i sales de joc.

»Més informació aquí