COVID-19 | Aplaçaments i informació de l'ATC

Aplaçamentdeclaracionstrimestrals

Tal i com us hem anat informant, s'ha sol·licitat a la l'AEAT i al Govern que s'ampliés el termini de presentació de les declaracions trimestrals que vencen el 20 d'abril.

La Ministra d'Hisenda ha anunciat en roda de premsa l'aplaçament, tot i que aquesta mesura sembla no serà aprovada fins al 14 d'abril, data en que es realitzarà el pròxim Consell de Ministres, per la qual cosa haurem d'estar pendents de la seva aprovació.

Us resumim les mesures, reiterant reiterant que està pendent d'aprovació en el Consell de Ministres i de publicació al BOE:

Aquestes mesures s'aplicaran SOLAMENT a aquelles empreses amb un volum de facturació inferior a 600.000 euros (per a la resta continuarà sent el 20 d'abril de 2020 el termini de presentació) i són:

  • El termini màxim de presentació de les declaracions d'aquest trimestre es passa al 20 de maig de 2020, i el termini per a les domiciliacions serà fins al 15 de maig.
  • En les declaracions ja presentades amb domiciliació en compte, no s'efectuarà el càrrec fins al 20 de maig.

Per a les personesfísiques que estan en EstimacióObjectiva:

  • Podran realitzar ara la renúncia al sistema d'Estimació Objectiva (solament per a enguany i no per a 3 com està establert actualment) i realitzar els pagaments del trimestre pel Règim d'Estimació Directa Simplificada.
  • Per als quals no renunciïn i romanguin en Estimació Objectiva, s'habilitarà un sistema que permeti reduir del rendiment net els dies que hagi estat tancat l'establiment.

Per a les Societats:

  • Es podrà realitzar ara el canvi en el sistema de càlcul dels pagaments fraccionats.

Informació facilitada pel Consejo General de Colegios Oficiales de Graduados Sociales de España.

ATC | Llista resum de l’afectació de l’estat d’alarma en els tràmits tributaris

Us enllacem una llista resum de l’afectació de l’estat d’alarma en els tràmits tributaris de l'Agència Tributària de Catalunya on es detalla l'ajornament o ampliació dels terminis dels impostos i taxes de caràcter autonòmic.

Consulta la llista clicant aquí.