COVID-19 | Agricultura posa en marxa el Marketplace #AprofitaelsAliments

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha posat en marxa un Marketplace que vol donar resposta a la crisi d'emergència alimentària i contribuir a l'aprofitament dels aliments.
L'actual situació de crisi provocada pel COVID-19 ha fet que diferents iniciatives socials arreu de Catalunya estiguin treballant intensament perquè cap persona vulnerable es quedi sense aliments i per ajudar als professionals sanitaris i altres col·lectius indispensables que estan treballant per combatre la pandèmia.
La crisi ha provocat que moltes empreses de la cadena alimentària, tant del sector primari com de les indústries de transformació agroalimentàries i de la distribució que servien al sector de l'hostaleria i la restauració, es trobin en una situació d'excedent alimentari. Alguns d'aquests excedents corren el ris de malbaratar-se.
El Marketplace #AprofitaelsAliments recull les diferents iniciatives que s'estan treballant al territori per subministrar aliments a col·lectius vulnerables i personal sanitari essencial en aquesta crisi amb l'objectiu de facilitar al sector agroalimentari el seu contacte i contribuir a pal·liar l'emergència alimentaria i evitar el malbaratament d'aliments.
Actualment l'eina recull 19 iniciatives solidàries, que estan organitzades per comarques.
Podeu consultar les propostes registrades al Marketplace aquí