“Som Polígons”, la nova web i eina de referència pels polígons de la comarca

“Som Polígons”, la nova web i eina de referència pels polígons de la comarca

Els polígons del Vallès Occidental tindran informació detallada del seu sector a una nova web

La Cecot ha acollit la presentació del web "Som Polígons", impulsat pel Consell Comarcal del Vallès Occidental un nou espai virtual creat amb l'objectiu de ser el portal de referència d'informació sobre els polígons industrials de la comarca.

El discurs inaugural de la presentació s'ha produït a càrrec del vicepresident 1r i conseller d'impuls econòmic i del treball del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Xavier Garcés juntament amb el president Agrupació de Polígons de Terrassa, Jordi Vilar. Ambdues personalitats han manifestat la seva màxima satisfacció i il·lusió respecte al web i han fet una crida a l'associacionisme i la cooperativitat.

Garcés ha subratllat que "Som Polígons" n'és un exemple més del treball conjunt i la col·laboració entre els polígons de la comarca. "Demostrem aquestes sinergies, que treballem conjuntament i la cooperació. Avui és un bon moment". A més, ha destacat la importància dels polígons al Vallès Occidental:

"El Vallès som indústria, però també som polígons, la indústria que tenim a la nostra comarca són polígons. La nostra presència industrial és molt forta i ho hem de mantenir i defensar. Amb aquesta nova eina serà molt més fàcil perquè els inversors podran veure la qualitat dels nostres polígons".

L'espai virtual "Som Polígons" està adreçat especialment a les empreses i associacions dels polígons industrials del Vallès Occidental i s'ha presentat com una eina que pretén impulsar la cooperació i l'associacionisme empresarial i millorar les relacions de proximitat entre empreses industrials i entitats en el marc de la Comunitat Vallès PAE. Així ho ha expressat durant la presentació del web la tècnica del Consell Comarcal del Vallès Occidental Meritxell Ramírez i Ollé, "volem que sigui un aparador de la comunitat i un espai de referència per als polígons de la comarca, que sigui una eina de coneixement per tots el que vulguin saber dels polígons de la comarca".

"Som Polígons" compta amb informació dels polígons del Vallès i detalls de les més de 8.500 empreses ubicades als polígons, a més d'oferta immobiliària, catàleg d'espais industrials disponibles, preguntes freqüents dels serveis i dubtes habituals de les empreses amb relació als polígons i testimonials i casos d'èxit de cooperació empresarial de diferents temàtiques.

"No només és una eina per donar suport, sinó per donar visibilitat d'aquelles entitats que fan feina al polígon, el web vol donar visibilitat a les accions d'aquestes entitats amb una secció de notícies d'actualitat dels polígons i el sector industrial", ha explicat Meritxell Ramírez i Ollé.

L'orgull poligonès: Meritxell Ramírez i Ollé ha introduït a la presentació del web el concepte d'orgull per a totes les persones treballadores i empresàries al sector. "L'orgull poligonès, som la comarca on la indústria té un pes molt important. Som una comarca industrial amb una alta concentració de polígons" ha explicat.

 

Taula rodona sobre la importància de la cooperació empresarial i els polígons

Durant la sessió s'ha produït una taula de convidats per parlar sobre la importància de la cooperació empresarial i el sentiment de pertinència als polígons amb representants d'entitats empresarials i de polígons, conformada per Montse Vilanova, com a representant de CIESC, Núria Amela en representació de la Cecot, Sílvia Solanelles per part d'UPIC i Marcela Véliz en representació de PIMEC i moderada per Oriol Mestre i Vall, tècnic del Consell Comarcal del Vallès Occidental.

Des de la Cecot, Núria Amela ha confirmat aquesta necessitat de cooperació i ha explicat que existeixen mancances molt importants pel que fa a inversions i manteniment als polígons. "Som la comarca amb més hectàrees de sòl industrial a Catalunya. Les necessitats i mancances que hi ha als polígons són molt altes".

Amela ha detallat que "espais com aquests ens han servit per demanar un pla de modernització real. No podem perdre pistolada en els polígons. A la comarca hem de tornar a elevar els polígons i no perdre tota aquesta indústria. Vetllar per la indústria és vetllar per millors llocs de treball, més estables, més qualificats i per les nostres ciutats". La seva intervenció ha conclòs amb la demanda d'una via administrativa directa pels projectes de millora dels polígons.

Des de Pimec, Marcela Véliz ha volgut traslladar la necessitat d'inversió pel que fa també als polígons quant a imatge i impressió, i és que "és molt important, una empresa no pot ser competitiva si el seu entorn no ho és. A vegades les variables que es prioritzen no són d'entorn competitiu com a tal, hem d'estar orgullosos de l'entorn empresarial primer. L'empresari ha entès que a part d'ocupar-se de la seva empresa, ha d'ocupar-se també del seu entorn".

CIESC s'ha sumat a aquesta idea i Montse Vilanova ha explicat que existeix una mirada cap als polígons com "grisa", i ha destacat la importància de crear "espais amables". "Al final allà és on es genera la riquesa, llocs de treball i que tots vivim millor. Hem de fer aquest esforç per comunicar i fer veure que les empreses han canviat molt per ser més netes i sostenibles" ha subratllat la representant de CIESC a la taula rodona. Finalment, Vilanova ha manifestat la necessitat d'associacionisme al·legant que "tots estem una mica obligats, el més intel·ligent és que cooperem i col·laborem".

Sota el paraigua de la cooperació, Sílvia Solanelles d'UPIC ha traslladat la "necessitat d'explicar en positiu". "Les empreses han de fer pinya amb projectes en positiu, eficiència, sostenibilitat i imatge" ha explicat. Les participants de la taula ha coincidit amb aquestes afirmacions i han apuntat que es tracta de pilars fonamentals per atreure talent als polígons.