La revolució digital de la facturació: com preparar-se per la transició cap a la factura electrònica

La revolució digital de la facturació: com preparar-se per la transició cap a la factura electrònica

Entrevista amb Enric Rius, assessor financer i fiscal de la Cecot 

La imminent implementació de la facturació electrònica suposa un punt d'inflexió per a les empreses, obligant-les a adaptar-se a noves normatives i tecnologies. Enric Rius, assessor financer i fiscal de la Cecot explica  els desafiaments i oportunitats d'adaptació per a les empreses davant la nova normativa.

No et perdis l’entrevista completa!

Enric Rius explica els desafiaments i oportunitats d'adaptació per a les empreses davant la nova normativa

La facturació electrònica s'apropa com una evolució inevitable en el teixit empresarial, marcant un canvi fonamental en la gestió administrativa i financera de les organitzacions. Amb l'arribada de la facturació electrònica, les pràctiques tradicionals com les factures en format Excel o Word seran cosa del passat. Segons Rius, l'ús de programes homologats per a la generació de factures electròniques no només millorarà l'eficiència operativa, sinó que també promourà una major transparència i seguretat en els processos de facturació.

El calendari d'implementació presenta diferents terminis segons la mida de les empreses. Aquelles amb una facturació superior a 8 milions d'euros hauran d'adaptar-se a aquesta nova normativa a partir de juliol de l'any següent, mentre que les petites i mitjanes empreses tenen fins al 2026 per acomodar-se als nous requisits legals. Aquesta adaptació gradual permetrà als empresaris planificar estratègicament i integrar els sistemes necessaris sense afectar negativament les seves operacions.

El repte més gran que planteja la digitalització de la facturació no és merament tecnològic, sinó també cultural i organitzatiu. Segons Rius, les empreses hauran de revisar i ajustar els seus processos interns per garantir una transició fluida i eficaç.

Per preparar-se adequadament, Rius aconsella als empresaris informar-se a i formar-se sobre els requisits legals i tecnològics de la facturació electrònica. És crucial que les organitzacions no només entenguin les implicacions del canvi, sinó que també desenvolupin un pla d'acció clar per a la seva implementació.