La Generalitat reconeix a les empreses del futur present

La Generalitat reconeix a les empreses del futur present

El pròxim 27 de juny se celebra, per primera vegada, el Dia de l’Empresa. La Generalitat de Catalunya distingirà les iniciatives empresarials amb valors, que posen les persones al centre, promovent un equilibri entre la competitivitat empresarial i la consciència social. Empreses que ja són avui exemples del que totes poden ser el dia de demà, vives i flexibles, construint un triple impacte (econòmic, social, mediambiental) per transformar el present i construir el futur.

Com es reconeixerà a les empreses del Futur present? Un primer procés seleccionarà les 10 candidates al reconeixement. Poden participar-hi les empreses amb establiment operatiu a Catalunya, que exerceixi una activitat econòmica i que estigui constituïda segons alguna de les formes jurídiques següents: societat de responsabilitat limitada, societat anònima, societat laboral i societat cooperativa. Els criteris que es valoraran són:

  • - Que el valor compartit s'integri en el model de negoci, és a dir, en l’activitat essencial de l’empresa (el què) i els grups d'interès de l'empresa i el bon govern corporatiu entès com a elements de l'ètica i la transparència.
  • - Les polítiques de gestió de persones relacionades amb condicions i beneficis; salut, seguretat i benestar, desenvolupament personal, satisfacció i compromís, diversitat i política salarial.
  • - El nivell de traçabilitat i suport per a millorar l’impacte social i mediambiental al llarg de la cadena de subministrament de l’empresa i impacte en el territori. També valorem positivament la bona gestió amb els clients.
  • - La gestió ambiental de les instal·lacions, processos i productes de l’empresa (energia, aigua, etc.).
  • - L’esforç i la trajectòria per impulsar el valor compartit.
  • - L’impacte en reequilibri territorial. 

Posteriorment, la ciutadania, mitjançant un procés participatiu, triarà l’Empresa del Futur Present de l’any, que rebrà el reconeixement en un acte el dia 27 de juny.  Teniu de termini fins al 27 d’abril de 2022.

En podeu trobar més informació aquí