Josep Rull es compromet a avançar cap a la simplificació administrativa per agilitar processos

Josep Rull es compromet a avançar cap a la simplificació administrativa per agilitar processos

La visita institucional de Josep Rull a la Cecot posa de manifest la necessitat urgent de simplificar la burocràcia administrativa per fomentar l'eficiència i proporcionar seguretat jurídica

El president del Parlament de Catalunya, Josep Rull, ha mantingut avui una trobada institucional amb el president de la Cecot, Xavier Panés i una representació de membres del comitè executiu de l’entitat, a la seu de la Cecot.

L'objectiu principal de la sessió ha estat compartir amb el president del Parlament, i altres membres del seu equip, les necessitats i els punts de vista de l’empresariat en l’actual context sociopolític i econòmic i s’ha expressat urgència tant en la constitució d’un nou Govern que prengui decisions i gestioni, com que en l’àmbit parlamentari es pugui definir una agenda de treball d’acord amb les necessitats del país

En aquesta trobada, Xavier Panés  ha destacat la necessitat de reduir l'excés de burocràcia i la complexitat normativa que sovint entorpeix el progrés empresarial i social. “A més de l’estabilitat per Catalunya, també hem insistit en un tema del qual n’estem fent bandera des de fa més d’una dècada”, ha explicat.  “Nnecessitem que el Parlament legisli sota criteri de simplificació administrativa i d’eficiència. Hi ha un excés de burocràcia, un excés de lleis i normatives, complexes, algunes d’elles fins i tot arriben a contradir-se... cal endreçar, reduir i simplificar. I no només ho estem reivindicant per les empreses sinó que és quelcom que també té un impacte directe sobre la ciutadania” ha expressat Panés.

Josep Rull ha mostrat el seu suport i ha expressat que  “la Patornal Cecot representa els millors valors que han fet de Catalunya una nació pròspera, avançada, moderna. De la reunió amb el seu president i el comitè executiu, em faig meva la petició de millora i simplificació normativa per agilitar processos i donar seguretat jurídica.”

A més de Rull i Panés a la reunió han participat el vicepresident de la Cecot, Toni Palet, el secretari general, Oriol Alba, la presidenta del Cercle de Joves Empresaris, Ninna Torres i els membres del comitè executiu Ignasi Rafel, Jordi Parera, Dani Puente, Paco Hoya i Xavier Queralt. Per part del Parlament, el president Rull ha estat acompanyat per Xavier Reinaldos, cap del gabinet.