Els beneficis empresarials de la motivació: la professora motivada

Els beneficis empresarials de la motivació: la professora motivada

Raquel Sellarès Cusidó , cap de gestió preventiva d’Egarsat, ofereix una visió sobre com la motivació pot tenir un impacte positiu en les organitzacions.

Els beneficis empresarials de la motivació: la professora motivada, per Raquel Sellarès 

La vida i el món empresarial estan plens de paral·lelismes. Després d'un dia maratonià, decideixo que em mereixo un premi, així que em disposo a anar a una de les meves classes preferides. Allí està ella, la professora motivada. I direu… què té això de particular, si estem en un moment d'oci? Doncs bé, segur que en les vostres empreses heu coincidit alguna vegada amb un perfil així. Nosaltres li diem "la merla blanca", perquè són espècies que brillen amb llum pròpia, autèntiques, que irradien bon rotllo, professionalitat i que podrien fer el treball de més d'un mortal alhora sense parpellejar.

El tipus de persones que qualsevol líder o empresa desitja tenir entre els seus col·laboradors, atès que per allí on passen, construeixen. La meva professora motivada podria considerar-se perfectament un exemple de "merla blanca" empresarial. Sempre porta per bandera un ampli somriure en entrar en classe, innova constantment les seves temàtiques, mai deixa només a ningú de l'equip (i creieu-me, amb l'afany per seguir-la d'un costat a un altre, a vegades és difícil no perdre's.
Totes les característiques d'un perfil d'aquest tipus tenen el seu impacte empresarial: és la que més alumnes té, tots i totes matinem per a apuntar-nos a la seva classe, i ha portat la seva especialitat a ser una de les més valorades de tot el club. Entrem amb un somriure, i sortim amb un somriure.

De veritat penseu que la meva professora motivada no té un impacte positiu en la seva organització? Millora la marca, innova, fidelitza clients, i a través de bones referències atraurà altres nous. Aquest tipus de perfils, que a més tenen la capacitat de triar quedar-se o anar-se'n si no senten una reciprocitat, han de cuidar-se especialment. Jo em declaro fan total de la meva professora motivada.