El Gremi de la Construcció del Vallès ha celebrat la seva Assemblea General Ordinària on ha presentat els resultats anuals

El Gremi de la Construcció del Vallès ha celebrat la seva Assemblea General Ordinària on ha presentat els resultats anuals

El Gremi de laConstrucció ha homenatjat la tasca professional desenvolupada per Juan Ruiz Hinojo al capdavant de la seva empresa i la implicació personal en pro de la professionalització i la qualitat en el sector de la construcció

El Gremi de la Construcció del Vallès va celebrar ahir la seva Assemblea General Ordinària, on s'han presentat els resultats anuals, les activitats desenvolupades durant l’últim any i els objectius i reptes per al pròxim any. Aquesta trobada ha demostrat, un cop més, el compromís del Gremi amb la qualitat, la competitivitat i la defensa dels interessos del sector de la construcció.

El president del Gremi, Toni Palet, ha destacat l'intensa activitat institucional del Gremi, amb una participació molt activa en reunions clau de la Cecot, el Gremi de Constructors d’Obres de Barcelona i Comarca, el Patronat del CONSTA, i les assemblees de la Confederación Nacional de la Construcción. "Ser-hi presents ha estat fonamental per defensar els interessos del sector davant diverses administracions i organismes", ha comentat Palet.

Un dels moments més especials i emotius de la jornada ha estat el lliurament de la insígnia del Gremi a Juan Ruiz Hinojo, en reconeixement a la seva destacada contribució al sector. Ruiz, de 68 anys, ha estat al capdavant de la seva empresa Construccions Ruiz Coloma fins a la seva jubilació, i “sempre s’ha destacat per promoure la qualitat i la professionalitat en el nostre sector”, ha explicat Palet. També ha afegit que “Juan Ruiz ha estat un professional que posa en valor el nostre ofici i que és un referent per a molts de nosaltres”. Ruiz, visiblement emocionat, ha agraït el reconeixement i ha animat l'actual Junta Directiva a continuar amb la seva tasca d’orientació i suport a les empreses i professionals del sector.

Durant l’assemblea, també s’ha donat la benvinguda a José González de Finsa Arquitectura i Daniel Martínez de Bellfill&Molina, com a nous membres de la Junta Directiva, reforçant així l’equip del Gremi.

També s'han destacat diverses iniciatives formatives i de col·laboració impulsades pel Gremi. Entre aquestes, el curs de formació sobre gestió de projectes constructius, coorganitzat amb el Gremi de Constructors de Barcelona i finançat pel CONFORCAT, ha tingut una gran acollida entre els membres. Aquestes iniciatives demostren la importància de la formació contínua en el sector.

Palet ha destacat també les mesures adoptades per combatre les ocupacions il·legals i la participació en el programa HelpEmpresa, que treballa per orientar i reforçar diferents àmbits de gestió empresarial. “Aquestes accions han reforçat la imatge del Gremi com a referent en la defensa dels interessos dels constructors i promotors”, ha dit Palet.

“El Gremi de la Construcció del Vallès continuarà liderant iniciatives per millorar la qualitat del treball i la competitivitat de les seves empreses associades”, ha indicat Palet a l’assemblea. “Continuarem defensant la interlocució amb l'Administració local per resoldre problemes comuns del sector a nivell municipal i donarem encara més impuls a la transició energètica a través de l'Oficina d'Ajuts i Subvencions de la Cecot”.

Entre els serveis més destacats d'aquest any s'inclouen la interlocució amb l'Administració local, un canal de denúncies d'intrusisme per garantir la seguretat i professionalitat del sector, un protocol d'ocupacions il·legals coordinat amb els cossos de seguretat, i acords amb empreses de seguretat com SUA CORP per incrementar la protecció dels habitatges.

El Gremi ha establert una sèrie d’objectius per a l’any vinent, entre els quals destaca la continuïtat de la representació activa en diverses juntes directives i comitès, així com la defensa de polítiques laborals, fiscals i econòmiques que assegurin la supervivència de les empreses del sector. “També es preveu continuar impulsant reunions tècniques amb l’Ajuntament de Terrassa per tractar temes d’interès comú, desenvolupar la nova web del Gremi i donar continuïtat a l’adaptació de la imatge corporativa”, ha explicat Palet.

Amb tot això, el Gremi de la Construcció del Vallès reafirma el seu compromís amb el sector i la seva determinació per afrontar els reptes futurs amb confiança i innovació, amb l'objectiu de facilitar les tasques a les empreses sòcies en tots els seus àmbits d’actuació.