El Gremi Tèxtil cerca aixecar vocacions professionals entre el jovent davant la manca de professionals qualificats de les empreses del sector

El Gremi Tèxtil cerca aixecar vocacions professionals entre el jovent davant la manca de professionals qualificats de les empreses del sector

L'Institut Industrial de Terrassa-Gremi Tèxtil ha jugat un paper actiu a la tercera edició de la Fira Tria Futur, una iniciativa promoguda per l'Ajuntament de Terrassa per guiar els joves de 16 anys o més en la seva elecció educativa i professional. El Gremi Tèxtil ha volgut desmuntar estereotips i destacar les nombroses oportunitats que ofereix el sector tèxtil.

Núria Aurell, vicepresidenta del Gremi, destaca que el tèxtil va més enllà de la moda, amb àmplies oportunitats en àmbits com la investigació, la innovació i els materials tèxtils avançats. A través de xerrades inspiradores, busquem despertar l'interès dels joves per les formacions universitàries i els cicles formatius relacionats amb el sector.

Enmig de la creixent demanda de professionals qualificats, Aurell subratlla la importància d'atraure talent ja que la manca d'especialistes pot convertir-se en un problema per a les empreses a llarg termini. "És vital captar l'atenció de les noves generacions cap als oficis essencials en els processos productius, com mecànics, teixidors i altres", destaca Aurell.

Les xerrades del Gremi Tèxtil durant la fira han abordat àmplies temàtiques, des de la innovació i la investigació fins a la sostenibilitat, amb l'objectiu de transformar la percepció del sector tèxtil entre els joves. "Volem mostrar-los que les empreses d'avui disten molt de la imatge de la revolució industrial i que hi ha oportunitats d'ocupació i formació estable en diverses àrees, des de l'enginyeria universitària fins a la formació professional", assenyala Aurell.

Amb la seva presència destacada a la fira, el Gremi Tèxtil exposa els processos industrials i les diverses aplicacions del sector. Tot i reconèixer que despertar vocacions és una tasca gradual, el Gremi està compromès a impulsar aquesta acció i a establir complicitats amb centres d'orientació, administracions i la comunitat per garantir el futur del sector i contribuir positivament a la societat.

Amb aquesta iniciativa, el Gremi Tèxtil no només busca captar l'interès dels joves, sinó també garantir la continuïtat i l'èxit de les empreses del sector a la regió. La seva participació a la Fira Tria Futur destaca el compromís amb la formació, la innovació i el futur prometedor que el sector tèxtil ofereix als qui decideixen abraçar aquesta oportunitat.