El Comitè Executiu de la Cecot es reuneix amb el president de BancSabadell, Josep Oliu

El Comitè Executiu de la Cecot es reuneix amb el president de BancSabadell, Josep Oliu

La Cecot comparteix amb el president de BancSabadell els principals reptes de finançament de les pimes 

El comitè executiu de la Cecot es reuneix amb el president de BancSabadell, Josep Oliu en una visita de caràcter privat. Aquesta reunió, presidida pel nostre president, Xavier Panés, va comptar també amb la participació dels vicepresidents Francesc Roca, Toni Palet i Carlos Garriga, així com altres membres del comitè executiu i representants destacats de BancSabadell, com el director territorial a Catalunya, Xavier Comerma, i Álvaro Echevarría, subdirector general de l’entitat.

Durant la trobada, s’han abordat diversos temes de gran rellevància per al nostre teixit empresarial, destacant especialment la situació econòmica actual i els reptes a què s’enfronten les pimes. Vam posar un èmfasi especial en les preocupacions que han sorgit arran de l’OPA en el sector financer, ja que la concentració bancària pot comportar restriccions en l’accés al crèdit, un aspecte clau per a les empreses que representem.

El president de la Cecot ha recordat que ja el passat mes de maig vam manifestar la nostra preocupació sobre com aquesta concentració bancària podria complicar encara més la situació de les pimes catalanes. Tal com va destacar, si el mercat financer es redueix, les condicions que poden oferir-se a les pimes, els autònoms i fins i tot els particulars deixaran de ser flexibles, afectant negativament la seva capacitat de creixement i continuïtat.

Durant la reunió, també s’ha posat de manifest la importància del finançament per garantir l'activitat de les nostres empreses, especialment en projectes de transició energètica, transformació digital i internacionalització. És per això que vam aprofitar l’ocasió per traslladar la nostra inquietud a Josep Oliu, insistint en la necessitat de garantir l’accés a finançament a curt i mitjà termini, tenint en compte els esdeveniments recents en el sector bancari.

Per la seva banda, el president de BancSabadell, Josep Oliu, ha sburtallat el compromís de l’entitat amb el desenvolupament econòmic i social, remarcant que dues de cada tres pimes catalanes ja confien en el seu banc. A més, ha recalcat la rellevància de Catalunya en la trajectòria de BancSabadell, destacant-ne la seva base sòlida com a banc de proximitat i referència per a les empreses.

Aquesta reunió forma part dels contactes que hem estat mantenint amb entitats bancàries com BancSabadell i BBVA per fer front a la preocupació generalitzada entre les empreses per l’impacte de l’OPA iniciada per BBVA. Sabem que aquesta situació pot tenir un efecte directe sobre la capacitat de finançament de les pimes i la seva viabilitat en el futur, per això també ens hem adreçat a la presidenta de la CNMC, Cani Fernández, demanant rigor, transparència i, sobretot, garanties per assegurar la competitivitat de les nostres empreses.

Amb aquesta trobada, des de la Cecot continuem treballant per defensar els interessos de les pimes catalanes i assegurar un entorn favorable per a la seva activitat i creixement.