Cecot Formació es reafirma com un aliat per a les empreses que volen afrontar el repte de la transformació digital

Cecot Formació es reafirma com un aliat per a les empreses que volen afrontar el repte de la transformació digital

L'entrada en vigor dels nous programes de facturació homologats per l'AEAT, juntament amb la implantació de la factura electrònica, transformarà els processos administratius i financers de les empreses. Des de la Cecot, amb el nostre servei de formació, som molt conscients de la importància d'aquest canvi, i per això hem organitzat ja quatre edicions d'un curs específic sobre la implantació de la factura electrònica, aconseguint formar 150 professionals. Aquesta alta participació posa de manifest la preocupació del nostre teixit empresarial davant aquest canvi de paradigma i la necessitat de preparar-nos per afrontar el procés de digitalització.

Enric Rius , assessor financer i fiscal de la Cecot i membre de l'equip docent del curs, ha subratllat la importància de tenir una estratègia ben planificada, afirmant que "les empreses que abracin aquest canvi amb una mentalitat proactiva i flexible estaran millor posicionades per aprofitar els beneficis d'una economia digitalitzada". Segons ell, la formació prèvia és clau per garantir una transició fluida, ja que "per preparar-nos adequadament, hem d'informar-nos i formar-nos en els requisits legals i tecnològics de la facturació electrònica. No només hem d'entendre les implicacions del canvi, sinó també desenvolupar un pla d'acció clar per a la seva implementació".

El calendari d'implementació depèn de la mida de l'empresa: les que facturen més de 8 milions d'euros hauran de complir amb la nova normativa a partir del juliol de 2025, mentre que les petites i mitjanes empreses tindran fins al 2026 per adaptar-s'hi. Oriol Alba, secretari general de la Cecot, remarca que aquesta normativa "és un dels canvis més importants en la gestió administrativa i fiscal", destacant que "no es tracta només d'una qüestió tècnica, sinó d'un canvi de paradigma en la manera com gestionem les nostres operacions financeres".

La transició cap a la factura electrònica no és només la implementació d'una nova eina tecnològica, i és que suposa revisar els processos interns, actualitzar els sistemes de gestió i formar els equips per garantir una adaptació efectiva. En aquest sentit, Cecot Formació s'ha convertit en un referent, oferint programes formatius dissenyats per ajudar-nos a superar aquests reptes. Per això, Rius ha insistit en la importància d'analitzar a fons la normativa de facturació, la realitat de cada empresa i els passos necessaris per configurar i gestionar correctament el sistema de facturació electrònica abans que entri en vigor el juliol de 2025.

La resposta del sector empresarial ha estat clara, i davant la creixent demanda, Cecot Formació ja ha planificat dues noves edicions del curs aquest any, una a l'octubre i una al novembre, amb la previsió d'organitzar-ne una altra al desembre. Aquests cursos ofereixen les eines necessàries per afrontar la transició amb garanties, no només des del punt de vista tècnic, sinó també organitzatiu.

En aquest sentit, l'assessor i docent ha insistit que tot i els reptes que comporta, la facturació electrònica ens ofereix molts avantatges: a més de complir amb les exigències legals, ens permet una major eficiència operativa, reducció de costos, millora de la transparència i seguretat, i una integració més gran amb altres processos digitals de l'empresa. Per a moltes empreses, especialment les petites i mitjanes, aquesta transició és una oportunitat única per modernitzar-nos i incrementar la nostra competitivitat, ha explicat Rius.

Des de la Cecot, seguim apostant per la formació de qualitat com a eix fonamental per acompanyar les empreses en aquest procés. Amb més de 150 professionals formats i dues noves edicions en marxa, una a l'octubre i una al novembre, Cecot Formació es reafirma com un aliat per a les empreses que volen afrontar el repte de la transformació digital.