Antonio Martínez, reelegit president del Gremi de Transports i Logística de Catalunya: "La digitalització marcarà els canvis del sector del transport els pròxims dos anys".

Antonio Martínez, reelegit president del Gremi de Transports i Logística de Catalunya: "La digitalització marcarà els canvis del sector del transport els pròxims dos anys".

¡Hola a tots els autònoms i empresaris de pimes interessats en el món del transport i la logística!

Us interessarà saber que, en el marc de la seva Assemblea General Electoral, el Gremi de Transports i Logística de Catalunya ha ratificat Antonio Martínez com a president per als pròxims quatre anys. L’assemblea renova així la confiança en Martínez per dirigir un col·lectiu predominantment d’autònoms, microempreses i pimes. Amb una trajectòria destacada i més de tres dècades dedicades al sector del transport, Martínez aporta una visió estratègica per fer front als reptes i les oportunitats que configuren el panorama logístic català.

Hem de continuar treballant per aconseguir dignificar la professió.

Entre els desafiaments immediats, Martínez destaca la necessitat de dignificar la imatge del transportista, especialment per tal d'atraure talent jove i femení al sector, i lluitar per aconseguir uns terminis de pagaments més curts. “I, a mitjà termini, tenim el problema de la manca de conductors i conductores professionals”, ha destacat.

La Junta del Gremi ha fet balanç positiu de la tasca desenvolupada els darrers quatre anys dels quals el president ha volgut destacar com un important pas endavant important el fet d’unir-se a FENADISMER, la principal associació del sector en l'àmbit nacional que representa més de 35.000 empreses del sector del transport.

“Aquesta adhesió ha donat veu a les nostres necessitats en les negociacions amb el Ministeri de Transports i ens ha permès participar activament en els processos de reivindicació del sector", ha subratllat Martínez, posant èmfasi en la importància d'una representació unificada. A més a més, ha afegit que el Gremi ha impulsat, juntament amb altes associacions del sector, la Federació de Coordinadora d’Organitzacions de Transports de Catalunya, COT – Catalunya. “Aquesta unió permet una coordinació més efectiva en les relacions amb la Generalitat i l'Administració, reemplaçant les negociacions disperses i mancades de cohesió que havien caracteritzat les interaccions anteriors”.

"Hem de continuar treballant per aconseguir dignificar la professió. Un exemple? Amb més àrees de descans segures i amb instal·lacions que permetin als conductors poder comptar amb condicions més humanes i més higièniques, per descansar amb tranquil·litat". 

 

“S'acosten temps de molts canvis tecnològics orientats a la digitalització del sector (tacògraf segona generació, CMR electrònic o factura electrònica), és per això que hem de tenir una visió i assessorament especialitzat i expert perquè aquests canvis estratègics marquin la diferència en el nostre sector, per això hem d'estar units i aconseguir més influència”.

 

El president del Gremi reitera que cal donar al·licients perquè les dones i els joves vegin atractiva la professió, i que això passa, entre altres, per unes millors condicions laborals i insistint als governs perquè de veritat inverteixin en transport combinat, ja que el tren pot ser una solució per al sector. Tanmateix alerta que "anem amb retard en relació amb altres països europeus, necessitem més inversió i menys promeses".

Durant l'Assemblea també s’han designat els càrrecs que conformen la Junta Directiva, incloent Antonio Martínez com a president (Sandi Truck), Ramon Margalef com a vicepresident (GCA Logistics)Sergio Expósito com a secretari (Expósito Logistics)Joan Casanovas com a tresorer (Fredist)Joaquim Gil com a assessor i els vocals Ferran Martínez (Socolo Trucks), Tomàs Fernández (TRAFEBE), Esteve Ferrer (ESTFRED), Francisco Castillo (Huxley Line) i Jesús Fluriach (Daviplus).

Amb la nova Junta Directiva presidida per Martínez, el Gremi de Transports i Logística de Catalunya s'enforteix per abordar els reptes i les oportunitats que presenta el sector del transport i la logística actualment i, sobretot, amb la vista posada a les tendències i novetats socioeconòmiques i geopolítiques tant a Catalunya com, sobretot, a Europa.

D'altra banda, Antonio Martínez ha volgut ressaltar els èxits obtinguts a través de l'associacionisme en un sector que ha demostrat que la unió és sinònim de força, i és que en els últims anys, mitjançant la negociació col·lectiva, s’han assolit avenços significatius, destacant la importància de la cohesió sectorial.

En aquest context, el president del Gremi de Transports i Logística ha aprofitat l’oportunitat per recalcar que “el valor que oferim als professionals del sector és, entre altres, proporcionar serveis de gestoria gremial per tramitar tota la documentació del sector de manera eficient i a preus competitius", ha afirmat, subratllant la garantia de comptar amb experts en transports per gestionar aquests tràmits.

A més a més, ha destacat que un dels grans avantatges de formar part de l'associació és l’alt volum d'informació de valor disponible perquè els professionals puguin prendre decisions amb un major grau de certeses.

Gràcies a les connexions amb associacions nacionals i internacionals, el Gremi ofereix als seus agremiats i agremiades les últimes actualitzacions sobre normatives, instruccions o subvencions específiques del sector.

Mira't l'entrevista complerta amb el president del Gremi de Transport i Logística de Catalunya en aquest enllaç de YOUTUBE!