5 raons per incorporar polítiques d’igualtat a la teva empresa

5 raons per incorporar polítiques d’igualtat a la teva empresa

Hi ha diverses raons per les quals implantar polítiques d'igualtat a l'empresa pot ser beneficiós, tant per a les persones treballadores com també per la pròpia empresa. En aquest article et donem 5 motius (tot i segur que encara se’n podrien trobar més) per implantar polítiques d’igualtat al teu negoci. Aquí van:

1. Compliment de regulacions i lleis: El compromís de les administracions amb les polítiques d’igualtat va en augment. La implicació de les empreses amb l’aplicació de protocols d’igualtat pren cada vegada més rellevància a l’hora d’optar a licitacions i contractacions públiques.

2. Millora de l'ambient laboral: Les polítiques d'igualtat fomenten un ambient laboral més inclusiu i respectuós, cosa que millora la motivació i el rendiment dels equips de treball.

3. Atracció i retenció de talent: Les empreses que apliquen polítiques d’igualtat atrauen i retenen el talent.

4. Augment de la reputació: La igualtat a l’empresa defineix una organització socialment responsable i comporta l’atracció de clientela i  consumidors, que valoren cada vegada més aquest compromís.

5. Alerta de l’assetjament i de la discriminació: Les polítiques d'igualtat ajuden a prevenir la discriminació i l'assetjament al lloc de treball, cosa que millora la qualitat de vida de la plantilla i redueix el risc de conflictes interns.

La incorporació de polítiques d'igualtat a l'empresa, doncs, millora l'ambient laboral, atreu i reté talent, afavoreix la reputació, redueix la discriminació i l'assetjament i obre l'empresa a noves possibilitats de negoci.

Creus que la teva empresa pot fer un pas més cap a la igualtat? Sabies que des de la Cecot t’oferim assessorament, acompanyament, serveis i recursos per ajudar-te i acompanyar-te a fer-ho possible?

Demana informació sobre l'Oficina d'Igualtat aquí