Has iniciat o comprat un negoci aquest 2024?

Has iniciat o comprat un negoci aquest 2024?

Coneix quins són els ajuts de la CCAM en l'àmbit del comerç, l'artesania i la moda per aquest 2024
 

La Generalitat de Catalunya, a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) posa en marxa la convocatòria per a la concessió de subvencions en l'àmbit del comerç al detall, dels serveis, l'artesania i la moda.
Aquests ajuts donen suport a l’obertura, reforma i millora dels establiments, incloses les parades dels mercats municipals. Aquest any també es preveu donar suport a les millores per optimitzar l’ús de l’aigua als establiments.
 
1. Qui ho pot sol·licitar?
Les persones empresàries o societats que compleixin els següents requisits.
 
2. Quines són les línies i les despeses de la subvenció?
El programa 5 de la subvenció té diferents àmbits:

  • Àmbit 1. Recuperació dels locals buits: despeses derivades de la compra, arrendaments o concessió administrativa de locals i de l’ampliació de la superfície de venda annexionant un nou local.
  • Àmbit 2. Reforma d'establiments: despeses derivades de la reforma o millora d'establiments comercials, de serveis i de parades de mercats municipals sedentaris. 
  • Àmbit 3. Parades de mercats de venda no sedentària: despeses derivades de la reforma o millora de parades de mercats no sedentaris, incloent-hi els camions-botiga.
  • Àmbit 4. Adequació d’establiments comercials i de serveis, i parades de mercats municipals per l’optimització de l’ús de l’aigua: despeses derivades de l'adaptació dels establiments comercials i de serveis, i parades de mercats municipals, al compliment de les noves normatives que persegueixen optimitzar l'ús de l'aigua en l'actual escenari d'emergència per sequera.

3. Quins són els requisits o condicions de la subvenció?
Per poder accedir a aquesta ajuts, es necessita haver fet una inversió d’entre 2.000€ i 60.000€. En l’àmbit 4 la inversió mínima ha de ser de 1.000€.
A més, es podrà presentar una única sol·licitud per aquest programa, o dues sempre que una sigui de l’àmbit 4.
 
4. Quina és la quantia del programa 5 de la subvenció CCAM?
La subvenció de la CCAM cobreix fins el 50% de les despeses subvencionables amb un màxim de 5.000€. En l’àmbit 4, el màxim és de 3.000€.
 
5. Quin és el termini per presentar les sol·licituds de la subvenció?
El termini per presentar les sol·licituds s’ha establert des del 8 de maig de 2024 fins a l’exhauriment de pressupost amb límit màxim de 31 de desembre de 2024.
 
Vols rebre més informació?
Contacta'ns a emprenedoria@cecot.org
 
El departament d’Emprenedoria i Creixement Empresarial de la Cecot compta amb el suport del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya en el marc del programa EmprènCat.

 
Sobre el Departament d’Emprenedoria i Creixement Empresarial  

Sota el paraigües del Departament d’Emprenedoria i Creixement Empresarial s’ofereix assessorament a les persones emprenedores i empresàries a través de les diferents àrees de treball:   

Creació d’empreses: les persones emprenedores poden rebre assessorament i acompanyament en totes les fases de la creació de la seva empresa. A més, al ser punt PAE, també ens ocupem dels tràmits d’alta. Per a més informació: https://serveis.cecot.org/Serveis/Emprenedoria  

Transmissió empresarial: si tens una empresa o negoci, ja no pots donar-li continuïtat i cerques un relleu; o si ets emprenedor i et planteges emprendre a través de la compra d’una empresa en funcionament, a través del servei de Reempresa t’acompanyem i assessorem en totes les fases de la compra o la venda de l’empresa. Per a més informació: https://www.reempresa.org/    

Consolidació i creixement: oferim acompanyament a les persones emprenedores i empresàries en el procés de consolidar la seva empresa i fer-la créixer, a través d’assessorament especialitzat i actuacions formatives. A més, a través del servei de HelpEmpresa, podem fer un diagnòstic integral de la situació de la teva empresa, donar-te consells per fer-la més resilient per afrontar reptes a futur. Si la teva empresa té problemes de viabilitat, també t’acompanyem en el procés de reestructuració o tancament honest i ordenat. Per a més informació: https://helpempresa.com/    

Oficina de finançament: tant si ets emprenedor/a o empresari/a, t’ajudem a trobar la millor solució de finançament per al teu projecte o empresa, ja sigui per a la seva constitució com per fer-la créixer amb noves inversions. Per a més informació: https://serveis.cecot.org/Pagines/Oficina-de-financament