Nuclis d'R+D empresarial, ajuts a projectes de recerca industrial i desenvolupament experimental

L'impuls tecnològic a les grans idees innovadores i sostenibles

Si tens un nou producte o servei tecnològic d’alt risc, els Nuclis d'R+D empresarial són l’eina que necessites per fer-lo realitat. A través d’aquests ajuts pots rebre fins a 250.000 euros a fons perdut per desenvolupar un projecte diferencial i fer front als nous reptes de la transformació tecnològica i verda.

Desenvolupar tecnològicament nous productes o serveis, millorar l’aprofitament dels residus o plantejar accions per mitigar els efectes del canvi climàtic són indispensables per seguir fent empreses competitives.

Aquests són alguns els objectius dels nous Nuclis que arriben amb tres línies d’ajut: els Nuclis d'R+D per impulsar projectes tecnològics, els Nuclis d'R+D d’Economia circular de l’àmbit dels residus i els Nuclis d'R+D en Canvi climàtic.

La convocatòria 2022 del Nuclis d'R+D empresarial obrirà properament.

Nuclis d'R+D, el salt tecnològic definitiu

Què ofereixen?

Els Nuclis d'R+D tecnològics són subvencions de fins a 250.000 euros per donar suport a projectes de recerca i desenvolupament amb l’objectiu d’ajudar a les empreses a desenvolupar nous productes, processos o serveis d’alt risc tecnològic.

Aquests ajuts es dirigeixen a empreses de forma individual o en cooperació amb altres empreses locals, socis internacionals o amb agents acreditats TECNIO.

Tots els projectes han de tenir un pressupost mínim de 120.000 euros i es podran desenvolupar durant un termini de tres anys.

La convocatòria 2022 del Nuclis d'R+D obrirà properament.

Bases de la convocatòria 2022

Requisits i sol·licitud

Els Nuclis d’R+D són ajuts dirigits a empreses catalanes que vulguin desenvolupar nous productes, processos o serveis d’alt risc tecnològic. Es valoraran aspectes com la qualitat tecnològica del projecte, la col·laboració entre empreses o entre agents del sistema d'R+D o la generació d’ocupació, entre d’altres.

Els requisits generals per sol·licitar l’ajut són:

• Les empreses han de tenir capacitat tècnica per dur a terme l'activitat d'R+D.

• Els beneficiaris de l’ajut són empreses establertes a Catalunya o els desenvolupadors de tecnologia acreditats TECNIO.

• En el cas de projectes de cooperació, s’hi haurà de participar amb altres empreses locals o internacionals o amb agents acreditats TECNIO.

• Les empreses han de tenir almenys dos anys de vida. És recomanable que validis la teva viabilitat financera amb l'Autoavaluació financera

Vols més informació? Contacta'ns: Assessorament en R+D+i | Abraham Arcos | innova@cecot.org
Nuclis d'R+D en Economia circular, àmbit dels residus

Què ofereixen?

Els Nuclis d'R+D Empresarial a l’Economia circular són una oportunitat per desenvolupar nous projectes de recerca i desenvolupament relacionats amb els residus amb l’objectiu d’iniciar nous processos a l’empresa o millorar els existents a partir d’innovacions tecnològiques.

Aquests Nuclis d'R+D són subvencions de fins a 150.000 euros per desenvolupar projectes en el procés productiu de l’empresa sol·licitant o per implantar a un tercer.

Els ajuts es dirigeixen a projectes amb un pressupost mínim de 150.000 euros i la intensitat de la subvenció serà d’entre el 25% i 70%.

Aquesta convocatòria es desenvolupa juntament amb l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) amb l’objectiu de contribuir en l’increment de la inversió en R+D a Catalunya en l’àmbit dels residus.

La convocatòria 2022 del Nuclis d'R+D en Economia circular obrirà properament.

Bases de la convocatòria Nuclis d'economia circular 2022 (Residus)

Requisits i sol·licitud

Els ajuts Nuclis d'R+D en Economia circular són subvencions dirigides a empreses amb establiment a Catalunya. Es valoraran aspectes com la qualitat tecnològica, la implementació i l’impacte del projecte. Els requisits generals per sol·licitar l’ajut són:

• Els projectes s’han de realitzar a Catalunya i han d’estar relacionats amb la generació o gestió dels residus i comportar una clara millora tecnològica.

• Els projectes hauran d’estar emmarcats dins els sectors i les tecnologies transversals identificades en l’estratègia d’especialització RIS3CAT.

• Les empreses han de tenir capacitat per desenvolupar projectes d'R+D i han de tenir, almenys, quatre anys de vida. És recomanable que validis la teva viabilitat financera amb l'Autoavaluació financera

Vols més informació? Contacta'ns: Assessorament en Medi Ambient i Economia Circular | Marta Carmona i Sònia Llorens | mediambient@cecot.org