Desconvocades les aturades patronals del 27 i 28 de juliol

Es desconvoquen les aturades de les empreses de transport per carretera previstes per al 27 i 28 de juliol, després que s'ha arribat a un acord entre el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana i el Comitè Nacional de Transport.

El Ministeri de Transports i Mobilitat ha fet arribar un document a les empreses del sector on reitera el seu compromís que no es modificarà la normativa dels pesos i dimensions (44 tones) ni la implantació del pagament per ús de les autopistes sense un consens amb el sector. Es tracta de dues de les principals reivindicacions del sector.

El Ministeri també s'hauria compromès a d'altres iniciatives com ara la creació d'un règim sancionador per reduir la morositat al sector, així com explicar d'una manera més senzilla la normativa de la càrrega i descàrrega.

A més, ha indicat que vol potenciar un Pla per fomentar la Sostenibilitat al transport de mercaderies per carretera 2021-2023  i s'ha compromès a retornar 200 milions d'euros del cèntim sanitari als transportistes abans de final d'any. També s'estudiarà la viabilitat de fer la devolució mensual i no trimestral com fins ara.

Podeu consultar la informació aquí