Nuclis de recerca industrial i desenvolupament experimental en projectes d’economia circular

Nuclis de recerca industrial i desenvolupament experimental en projectes d’economia circular, específicament en l’àmbit de residus

El 13 de juliol s’ha publicat al DOGC la RESOLUCIÓ EMC/1653/2020, de 8 de juliol, per la qual s'aproven les bases reguladores de la línia de subvencions a nuclis de recerca industrial i desenvolupament experimental que incentivin la realització d'activitats de recerca industrial i desenvolupament experimental en projectes d'economia circular, específicament en l'àmbit dels residus.

Els Nuclis d'R+D en projectes d'economia circular donen suport a la realització de projectes de recerca i desenvolupament, que realitzin empreses amb seu productiva a Catalunya, amb un pressupost mínim de 150.000 euros.

Els projectes subvencionables mitjançant aquesta línia d'ajuts han d'estar especialment relacionats amb la generació i gestió dels residus i comportar nous processos o la millora tecnològica dels ja existents, en un d'aquests àmbits:
 

a) Projectes de R+D on el producte/servei/tecnologia podrà ser utilitzat dins del procés productiu del propi sol·licitant. Aquesta tipologia de projectes d'R+D tindran com a objectiu implantar el resultat del projecte en centre/s operatiu/s propi/s del beneficiari.

b) Projectes de R+D on el producte/servei/tecnologia dissenyat és per implantar a un tercer. Aquesta tipologia de projectes d'R+D tindran com a objectiu dissenyar una tecnologia a implantar a una altre entitat no participant en el projecte.

La intensitat màxima de l’ajut serà:

 

 

El termini de presentació de sol·licituds es fixarà a la convocatòria pertinent, i es preveu que sigui cap a finals de setembre.
 

Per ampliar informació sobre aquest tema, acompanyar-vos en la presentació de sol·licituds, o qualsevol dubte estem a la vostra disposició.

Assessorament en Medi Ambient | Marta Carmona | mediambient@cecot.org
Servei d'assessorament de la Cecot